SMA

Gyógyíthatatlan beteg lett az angyalarcú 16 hónapos lány, ez volt az intő jel

K. C.

Létrehozva: 2024.06.20.

Szüleit sokként érte a lesújtó diagnózis.

Tony és Carrie Pearson sokkot kapott lányuk ritka és lesújtó diagnózisától. A szülők azután kezdtek aggódni, hogy a 16 hónapos kis Grayson nem tudta mozgatni a lábait annyira, mint kellett volna az első születésnapjáig. 

kórház, folyosó
Fotó: Unsplash.com

Észrevették, hogy totyogósuk könnyen elfáradt, és szinte alig volt kedve bármikor is a mozgáshoz. A korábban aktív baba energiája folyamatosan csökkent. Végül orvoshoz vitték a kis Graysont, akinél megállapították a spinális izomsorvadás, az SMA 2-es típusú betegséget. 

„A kislány ide-oda billegett, és nagyon fáradt volt. Megkérdeztük a védőnőt, de nem volt biztos benne, hogy mi a baj. Ez nagyon ritka, így elmentünk a háziorvosunkhoz, aki beutalt minket egy SMA-specialistához. Megvizsgálták, és 2-es típusú SMA-t diagnosztizáltak nála” – mesélte a 35 éves apuka.

A szülők elképedtek az alig két hónappal ezelőtt kapott hírtől. Grayce-t ezután napi gyógyszeres kezelésre fogták, abban a reményben, hogy segít neki ötéves kora körül elkezdeni járni. Annak ellenére, hogy csak néhány hónapig szedték a gyógyszert, Tony és Carrie látja a javulást, amit a gyógyszer a lányukban okozott. Azt mondták, hogy „reményt adott nekünk”.

Tony és Carrie hálásak, hogy talán időben elkapták, és úgy vélik, hogy a Grayce-nél mutatkozó fejlődés jelei is ezt bizonyítják, de a diagnózis óta azon dolgoznak, hogy felhívják a figyelmet a genetikai betegségre, amelyre a szülők is kérhetnek szűrést. 
 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek