fontos

Orbán Viktor: lelassítottuk a háború felé tartó vonatot

Létrehozva: 2024.06.14.

Módosítva: 2024.06.14.

Mutatjuk.

Nincs könnyű helyzetben manapság Európa, hiszen a szomszédunkban háború zajlik. Éppen ezért a mostani választás történelmi fontosságú volt, hiszen az emberek a háború és a béke között választhattak. Erről beszélt Orbán Viktor ma reggel a Kossuth rádióban, és elmondta: Soros György bírósága döntött a migrációs ügyben. Elárulta azt is, hogy a brüsszeli buborék tele van Soros embereivel, így az igazságszolgáltatásnak minden zegzugában is ők húzódnak meg. 

Fontos bejelentéseket tett Orbán Viktor 

A Soros-terv most is működik

Van egy Soros-terv, miszerint évi egymillió migránst be kell hozni, és ennek érdekében mindent elkövet. Európából egy kevert kontinenst kell létrehozni, Soros embere elsőként üdvözölte ezt a döntést

- mondta a kormányfő. Szerinte Brüsszelnek nincs joga megmondani, hogy kivel éljünk együtt. 

Csak a magyarok mondják meg, hogy kivel éljünk együtt. Töröm a fejem, hogy Brüsszelnek jobban fájjon az ítélet mint nekünk. Jár az agyam, lesznek megoldások, a végén jobban fog fájni Brüsszelnek

 - érvelt Orbán Viktor. 

Brüsszel sunyi

Vérlázító ez a dolog, és eszement. Az a megoldás nincsen, hogy nem fizetünk, az EU-ból járó pénzek tekintélyes részét hazahoztuk. A kohéziós alapokból jár 22 milliárd euró, és ebből 12 milliárdot már megszereztem

 - mondta Orbán Viktor.

A kormányfő úgy fogalmazott: ezek brüsszeliek és sunyik. Éppen ezért hozták nyilvánosságra az ítéletet a választások után.

Összességében az őszintétlenség, a tolvajnyelv a politikában büntetendő, de ez a norma Brüsszelben

- mutatott rá.

Történelmi fontosságú választás Európában 

Orbán Viktor arra is felhívta a figyelmet, hogy ennek a választásnak az volt a tétje, hogy háború és béke között döntsenek az emberek. Három nappal a választás után ezt a választási győzelmet tudta felhasználni Orbán Viktor arra, hogy  Magyarországot a háborún kívül tartsa. A kampány során Orbán Viktor az európai helyzetről is tudott beszélgetni az emberekkel, és kiderült, hogy az egész európai jobboldal kívül szeretné tartani a kontinenst a háborúból. 

Ha azt látják a politikusok, hogy a háború következményében ők megbuknak, akkor elkezdenek azon gondolkodni, hogy változtatni kell a politikájukon. 

 

A választás napján megbukott két kormány: a francia meg a belga

- mutatott rá Orbán, aki ezzel azt hangsúlyozta, hogy Európa békét akar. 

Máris lelassítottuk a háború felé tartó vonatot

- mondta, és bízik abban, hogy Amerikában Trump is nyerni fog, így pedig egy transzatlanti békepárti szövetség jöhet létre. 

Trump vezetésével Amerika békét hozhat

A miniszterelnök arra is kitért, hogy Amerika könnyebb helyzetben van, hiszen őket két oldalról óceán védi, nincsenek veszélyben. Trump szavazói úgy érzik, hogy nincs értelme támogatni Ukrajnát, hiszen ez csak kidobott pénz. Bár Magyarország más oldalról ragadja meg a problémát, hiszen bennünket közvetlenül is fenyeget a háború szele, de a lényeg ugyanaz: nem kérünk a háborúból

Könnyen lehet, hogy fél éven belül a jobboldalé lehetne az EP legnagyobb frakciója, sajnos azonban még nem sikerült megállapodniuk a politikusoknak, így nem tudni pontosan, hogyan alakul majd a patkó. Ha azonban minden rendben megy, meglesz a fordulat Európában - mondja. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek