Interjú

Orbán Viktor: A békét szavazattal kell megerősíteni vasárnap

N.T.

Létrehozva: 2024.06.07.

Módosítva: 2024.06.07.

A miniszterelnök interjút adott a Kossuth rádiónak.

Innen már nagyon nehéz visszalépni

Orbán Viktor kormányfő a péntek reggeli beszélgetés elején arról beszélt, hogy a lehetőségeink vége felé járunk. Minden háború előkészítésének történetében volt olyan pont, amikor még volt lehetőség a visszafordulásra - tette hozzá. 

Nagyon közel vagyunk ahhoz a ponthoz, amikor már nem lehet visszafordulni.

 Az, hogy a franciák átadják a repülőket, az hogy az oroszok ellátják fegyverekkel az amerikaiak ellenségeit, azok nem bejelentések, hanem tények - tette hozzá.

 Nem szigeteltük el ezt a regionális konfliktust, és most a világ minden részén megjelenik.  

A remény hal meg utoljára, de minden nap fogy a remény - hangsúlyozta a Orbán Viktor. 

Egyre gyorsabban megyünk bele a nyílt konfliktusba

Itt a hétvégén kapunk egy esélyt, majd pedig jön az amerikai választást. Ha a következő hónapokban nem robban be a háború, és Donald Trump visszatér, akkor csinálhatunk egy össznyugati békekoalíciót - mondta a miniszterelnök. A kormányfő szerint amiről lehetőségkén beszélnek a sajtóban, azok sok esetben eldöntött tények. 

Logikus végkifejlete lesz a mostani helyzetnek, hogy nyugati csapatok érkeznek Ukrajnába. A magyar baloldaliak őrlődnek a háború és a béke álláspontja között, és ezt úgy akarják feloldani, hogy szerintük eltúlozzák ezt a dolgot. 

Orbán Viktor rámutatott arra is, hogy érdemes megnézni, hogyan jutottunk el 2022-től a mostani helyzetig. 

Orbán Viktor: Az utolsó pillanatban vagyunk!

A miniszterelnök rámutatott arra is, hogy megpróbálják elhallgattatni a békepárti erőket. Az unió tagállamai nem fogadhatnak orosz adásokat, tehát olyan lépések történtek, amelyek egy közvetlen katonai konfliktus előkészítésének részei. Az oroszok nem egy harmadik vonalban lévő ország, de hadiipara, és a hátországa a legnagyobb a világon. Minden nyugati lépésre válaszlépés lesz - mondta a kormányfő. 

Az utolsó pillanatban vagyunk. 

Kiépült egy védelmi rendszer Magyarországon

Orbán Viktor arról is szólt, hogy az egész Békemenet közege barátságos volt, és még a baloldali szavazó nagy része sem akarja, hogy Magyarország háborúba keveredjen.

 A magyar baloldalt Nyugatról pénzelik, ezért képviselik a háborúpárti álláspontot. 

A kormányfő szerint behatolási kísérletek zajlanak a nyugati fél részéről, és erőkivetítés történik. Már a migrációd idején megtapasztaltuk, hogy megy ez - tette hozzá. 

Az amerikai és a brüsszeli erőkivetítésekkel szemben kiépítettünk egy védelmi rendszert. 

A migráció idején is rá akartak kényszeríteni minket, hogy migránsokat fogadjunk be, és tudjuk, kik képviselték a nyugati és amerikai befolyás rendszerét - tette hozzá. A behatolási kísérletekkel szemben a legerősebb erő a stabil kormányzati erő. 

A magyar kormány a végsőkig kitart a békepárti álláspont mellett

A mostani EP-választáson meg lehet erősíteni azokat a védelmi vonalakat, amiket korábban kiépítettünk 

- hangsúlyozta Orbán Viktor. A kormányfő szerint Brüsszel esetében nem vezetett eredményre a pénzügyi zsarolás. A NATO egy nehezebb ügy, de mindenképpen ki kell maradnunk a NATO ukrajnai missziójából. Mindezt még le kell tárgyalni a mostani és a később főtitkárral, és Magyarországnak joga van ahhoz, hogy az eredeti szerződéshez ragaszkodjunk, miszerint ez egy védelmi szövetség - tette hozzá. 

Orbán Viktor elmondta, a kormány tagjai esküt tesznek a magyar alkotmányra, és ki kell tartani a végsőkig, ezért a magyar kormány a választási eredménytől függetlenül ki fog tartani a béke mellett, ameddig tudunk. 

Ha megerősítenek minket, akkor hosszabb ideig tudunk kitartani, ha nem erősítenek meg minket, akkor meglátjuk, meddig tudunk kitartani. 

Folyamatos követelések vannak

Most nem az a kérdés, hogy meddig tart ki a magyar miniszterelnök, hanem hogy mit mondanak az emberek - mondta Orbán Viktor. Mindez jó hír a kimaradni akaróknak. A kormányfő szerint már így is rengeteget vesztettek a háború miatt. A mostani árak nem békebeli árak a boltokban - tette hozzá. A gazdaság nem úgy működik, ahogy kell. 

Itt van aza  probléma, hogy folyamatosan be kell fizetni az unió kasszájába olyan összegeket, amiket ki kell fietni Ukrajnának. 

Mindezek mellett itt van a NATO követelése. 

Egy hosszan elhúzódó háború egyetlen országnak sem tesz jót, még a győzteseknek sem

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a háború folyamatosan felzabálja a pénzt. 

Egy hosszan elhúzódó háború egyetlen országnak sem tesz jót, még a győzteseknek sem. 

Így az emberek vagyona is növekedett

A repülőtér visszavásárlásáról azt mondta, hogy abból csak egy van, és azzal, hogy magyar tulajdonban van, így az emberek vagyona is növekedett. Orbán Viktor rámutatott arra is, hogy egy francia céget vettek bele az irányításba. A franciák a világ legjobbjai közé tartoznak, és később katari cég is beszállhat.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek