tragédia

Lincshangulat: erélyesen rázta meg a dajka a 9 hónapos babát, meghalt

Létrehozva: 2024.06.15.

Rettenetes, ami a bölcsiben történt.

Magyarországon nem minden szülő dönt úgy, hogy bölcsödébe íratja a gyermekét. Az anyák többsége úgy van ezzel, hogy ilyenkor még túl kicsi a gyerek a leválasztshoz, és ilyenkor még otthon, az anyjával, a családjával van a helye. Szerintük bőven elegendő, ha az óvodában kezdi meg a komolyabb szocializációt. Vannak olyan országok azonban, ahol erre nincs lehetőség, ugyanis a szülési szabadság csak nagyon rövid ideig tart. Ha pedig ebben az esetben az anyuka nem tud keríteni egy jó bébiszittert, akkor bölcsibe kell adnia a gyereket. Az angolszászoknál pedig elég gyakran történik tragédia a bölcsikben. 

baba, kar, kisbaba
Kisbaba halt meg a bölcsiben / Fotó: Unsplash.com

Az angol Haptonban rettenetes tragédia történt. Egy édesanya reggel fogta a tüneményes és általa nagyon szeretett kisfiát, Little Harlow-t, és 2022. március 1-én bölcsibe vitte. Ezután dolgozni ment, tudván, hogy gyermeke biztonságban van az intézményben. Ezt azonban rosszul hitte. Aznap ugyanis a bölcsi dajkája, Karen Foster felhívta a mentősöket, mondván, hogy az egyik gondjaira bízott gyerek rosszul lett és összeeset, és már nem is lélegzik. A mentősök nagy erővel rohantak ki az intézményhez, de a baba akkorra már halott volt.

Először azt hitték, valamilyen betegség végzett a kicsivel, amikor azonban post mortem megvizsgálták, a CT eredményei kimutatták, hogy az agya két oldalt sérült, ez okozta a halálát. Ekkor kihallgatták a dajkát, és hosszas faggatás után bevallotta, hogy túl erősen rázta meg. A kisfiú állítólag leesett a székről és sírni kezdtett, a dajka pedig így próbálta megnyugtatni- írja a Mirror

Most ért véget a tárgyalás, a daját pedig 12 év 7 hónap börtönbüntetésre ítélték. A tárgyaláson a szülők kifakadtak, és ordítozni kezdtek a magába zuhant dajkával .

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek