Aktuális

3,5 kilós daganatot emeltek ki a 12 éves kislány hasából - így van most

B. V.

Létrehozva: 2024.06.15.

A tini alhasi fájdalmai miatt került sürgősségire, akkor vették észre, baj van.

Gyomorfájásra panaszkodott, kiderült, hogy egy 3,5 kg-os tumor keletkezett egy 12 éves kislány, Ruby-Mae hasában, ami csupán hajból, fogból és csontból állt. A tinit édesanyja, Sarah David vitte kórházba miután attól félt, lánya terhes lehet. Végül az ultrahang vizsgálatok azonban kimutatták, hogy a tini egy rendkívül ritka tumorral, teratómával küzd, ami egy veleszületett (azaz a megszületéskor már meglévő) daganat. Az orvosok úgy vélik, Ruby-Mae még anyja méhében kezdte el "kifejleszteni" a tumort, amit születésekor nem vettek észre. Épp ezért ezt követően azonnal műtőbe vitték őt. 

orvos, doktor, sztetoszkóp, betegség, egészség
Születésekor nem vették észre a tumort. Fotó: @Pexels

Nagyon ijesztő volt, amikor kórházba rohantam vele. Tudtam, hogy szexuálisan nem aktív, de átfutott az agyamon a duzzadt hasát látva, hogy van, amit nem mond el nekem. Nem akartam elhinni, hogy az egy tumor, ami évek óta ott volt. Fogalmunk sem volt róla. 

- mesélte Sarah, aki kiemelte, lányának korábban semmi tünete nem volt.

Épp elkezdett menstruálni, így azt hittem arra panaszkodik ezért adtam neki egy fájdalomcsillapítót, ami után a nap hátralevő részére jobban lett. 

- emlékezett vissza az anya, aki azonban másnap már a sürgősségire kellett rohanjob Ruby-Mae-val, miután fájdalmai sokkal erősebbek lettek.

Elmondta, amikor meghallotta a tumor szót, nagyon megijedt ám az orvosok megnyugtatták, ez a típus nem rosszindulatú, a mérete miatt azonban nem csak a daganatot, hanem a végbelét is el kellett távolítani a kislánynak - írja a TheSun.

Ijesztő volt, de ő bátran viselte. Azt hittük hetekig a kórházban kell maradnunk, de rendkívül gyorsan felépült. 12 óra múlva már járkált, így pár nappal később hazamehettünk.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek