Tragédia

„A történtek előtt fél órával még beszéltem vele” - Százak gyászolják Bogit, a verőcei hajóbaleset egyik áldozatát

B. T.

Létrehozva: 2024.05.20.

Bogi is azon a kisgéphajón utazott, amelyik május 18-án éjjel összeütközött egy szállodahajóval. Nem sokkal halála előtt még telefonált barátnőjével.

Az egész országot megrázta az a tragédia, ami nyolc fiatallal történt szombaton (május 18.) éjjel Verőcénél. Mint arról a Bors is írt, a fiatalok egy kisgéphajóval éppen hazafelé indultak, amikor - eddig tisztázatlan okokból - összeütköztek egy jóval nagyobb szállodahajóval. 

A Ms. Heidelberg kapitánya vélhetően észre sem vette, milyen tragikus esemény történt. Öt fiatalt jelen pillanatban is keresnek   Fotó: Krizsán Csaba

A bázeli illetőségű Ms. Heidelberg ezután tovább ment, meglehet, hogy észre sem vette a tragédiát, ami a vízen történt, olyannyira, hogy a kapitány nem sokkal később lefeküdt aludni. A hajót végül Komáromnál állították meg, ahol a rendőrség és a szakértők alaposan megvizsgálták. 

A motorcsónakon utazó nyolc fiatal az ütközés erejétől a vízbe zuhant. Az egyikük súlyos sérülésekkel ki tudott úszni a partra, és megmenekült, egy nő és egy férfi holttestét később megtalálták, ötüket pedig jelen pillanatban is gőzerővel keresik. 

A horrorbaleset női áldozatát, a fiatal B. Boglárkát most százak gyászolják: az erdészeti technikumban tanuló Pest vármegyei, életvidám nőt mindenki szerette. A baleset előtt nem sokkal még vidáman csevegett egyik barátjával telefonon:

- Én sem tudom elhinni, a történtek előtt fél órával még beszéltem vele telefonon

 - kommentelte összetörten a nő egyik barátnője. A kisgéphajón ülők mind barátok voltak, mi több, a hajó vezetője és az egyik utas rokonságban is álltak egymással. A baleset előtt is úgy tudni, hogy együtt buliztak egy helyi fesztiválon, onnan tarthattak hazafelé: 

- A motorcsónak vezetője a nagybátyám volt, a nagynénémet még keresik 

- tette hozzá egy másik összetört fiatal. 

Jelen pillanatban azonban még nyomoznak a rendőrök, nem tudni, hogy a baleset pontosan hogyan is történt, ezt majd a vizsgálat deríti ki. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek