hőség

Kezdődik: 52,3 Celsius-fokos rekordhőséget mértek, a csapvíz is felforrósodott

K.B.

Létrehozva: 2024.05.30.

A iskolás korú gyermekek közül többen elájultak a melegtől.

Borzasztó hírek érkeztek Indiából. Korábban soha nem látott hőhullám sújtja jelenleg az országot, ugyanis az eddigi országos rekord 52 fok most több mint 2 fokkal dőlt meg. Csütörtökön ugyanis 52,3 Celsius-fokot mért az egyik automata időjárás-mérő állomás. A meleg annyira elviselhetetlen, hogy több gyerek is elájult az iskolákban, és vannak olyan régiók, ahol a a hőség áldozatai miatt már telítettek a hullaházak. Nem ritka az sem, hogy a sofőrök kezét megégette a kormány - számot be róla a Maszol.ro.

nap, napfény, napsütés, időjárás
Elviselhetetlen már a hőség Indiában és más ázsiai országokban /Fotó: Unsplash.com

A hatóságok azt közölték, hogy a hőhullám a gyermekeket, az időseket és a krónikus betegségekben szenvedőket érinti a legjobban. Az emberek arra panaszkodnak, hogy kedden és szerdán sokkolta őket a rendkívüli hőség, és hogy a csapvíz forró volt. Az autósok azt mondták, hogy megégették az ujjaikat, amikor az autójuk felforrósodott kormányát megfogták. 

„A zuhanyzás szinte időpocsékolás. Az ember kiszáll, és azonnal újra megizzad” 

– mondta Aruna Verma, egy kémiatanár a lapnak. 

A hatóságok arról számoltak be, hogy a nagy városokban jelenleg hatalmas problémát jelent az ivóvízhiány is, illetve az, hogy az áldozatok főként az építőmunkások és a szegény réteg tagjai közül kerülnek ki, akik nem tehetik meg, hogy behúzódjanak a házaikba.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek