Időjárás

Hőség és jégeső egy napon: kikészít minket az időjárás

B. V.

Létrehozva: 2024.05.21.

Alaposan megnehezíti az életünket az időjárás.

Kettős időjárás várható kedden, a hét első munkanapján. A több órás napsütés után ugyanis egy komoly zivatarrendszer érkezik délutánra délnyugat felől északkelet irányába. Ez pedig intenzív cellákkal, felhőszakadással, jégesővel, viharos széllel fog járni. A Dél-Dunántúlon heves zivatar is valószínű, ami miatt a HungaroMet ott másodfokú, narancssárga vészjelzést adott ki, míg az ország többi részére elsőfokú, citromsárga riasztás van érvényben. Ennek megfelelően pedig a nyugati tájakon hűvösebb idő várható, de még így is 26-31 fok közé esik majd a legmagasabb nappali hőmérséklet. 

Az egész országra kiadták a riasztást Fotó: HungaroMet

Ilyen idő lesz a hét hátralévő részében

Szerdán, május 22-én az erősen felhős égből többfelé valószínű zápor, zivatar, sőt néhol tartósabb eső is lehet. 17 és 27 fok között változik a hőmérséklet - a csapadéktól függően. 

Csütörtökön, május 23-án napos, gomolyfelhős időre van kilátás, és szórványosan továbbra is előfordulhat zápor, zivatar. Az északnyugati szél egyre jobban megélénkül. A csúcsérték 24-25 fok körül alakul.

Pénteken és szombaton, azaz május 24-én és 25-én ismét több lesz felettünk a gomolyfelhő, és többfelé, több alkalommal törhet ki zivatar, fordulhat elő zápor. Felhőszakadások is esélyesek. 19 és 25 fok között alakul a hőmérséklet – írja a Köpönyeg.hu oldala.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek