Ajándék

Gyereknap: Egy halom palacsintával és wifimentes nappal készülnek a szülők

Oszlányi Gyöngyvér

Létrehozva: 2024.05.25.

Vasárnapi focimeccs, sütemény, koncertjegy, ajándéknak palacsinta és apás-fiús programok: így készülnek a szülők a gyereknapra. Megkérdeztük olvasóinkat, milyen meglepetéssel rukkolnak elő.

Végre, itt van május utolsó vasárnapja, amit annyira várnak a gyerekek, mert ezen a napon őket ünnepli a világ. A gyereknap hetven évvel ezelőtt 1954-ben lett hivatalos ünnep, amikor az ENSZ erről határozatot hozott. Azóta a szülők és nagyszülők ajándékkal vagy valami meglepetéssel készülnek a legfiatalabb családtagjaiknak és ha lehet, együtt ünneplik ezt a napot. Mi is megkérdeztük az olvasóinkat, ők mivel lepik meg csemetéiket a gyereknapon.

DSC_0522
A gyereknapon az egész országban ingyenes rendezvényekkel várják a kicsiket és a fiatalokat. Fotó: Kisalföld / Rákóczy Ádám RÁ 

Meglepődtünk mennyire családközpontú válaszokat adtak az olvasóink:

Erzsébet meglepi a kamaszgyerekeit egy jó kis programmal:

"Koncertre megyünk, amit meglepetésnek szánok nekik,  nem is tudnak róla, és még ajándékot is kapnak. Az egyik egy utazótáskát kap a másik pedig parfümöt."

Henriett az ország másik végén lakik és ilyenkor a gyerekek, az unokákkal meglátogatják, így ő főz nekik valami finomat:

"Finom ebéddel várom a gyerekeket és az unokákat. Mindenkinek a kedvencét csinálom és lesz nagyon sok palacsinta is, amit nemcsak a legkisebbek imádnak."

Ilonának a fiai fociznak és a tavaszi idényben már bizony focimeccs van minden vasárnap. Ő az első számú szurkolója az egész csapatnak, ahogyan írja is:

"Szurkolok ezerrel a lelátón a meccsükön. Aztán meg elmegyünk fagyizni és ha nyer a csapat az lesz a legnagyobb öröm."

Edina nagyon izgul a gyereknap előtt mert a jogosítványt előző nap teszi le, így másnap kétszeresen is ünnepelnek a gyerekekkel:

"Átmegyek a forgalmi vizsgán. Majd meglepetésnek egy óriási fagyizással ünnepeljük meg a gyereknapot és hogy végre sikerült a jogsi."

Ferenc szokatlan meglepetéssel készül a fiának, ahol csak ők lesznek együtt és kizárja a digitális világot:

"Kikapcsolom a wifit és elviszem a parkba sétálni. A világ nem a telefonban van hanem körülöttünk. Tavaly is kirándultunk és sokat beszélgettünk. Azóta is emlegeti milyen jó volt az apás-fiús program."

Vivien, aki sokat dolgozik, az "együtt töltött időt" adja meglepetésnek, aminek a gyerek örül a legjobban

"Élménnyel készülök. Megbeszéltük, hogy játéka már sok van arra most nincsen szüksége, de a meglepetés programra örökre emlékezni fog."

Arankának a gyerekei külföldön élnek ezért aranyos kiskutyáival fog ünnepelni és meglepetéssel is készül. Így ír szeretteiről:

"A sima bőrű gyerekemet felköszöntöm és beszélek vele telefonon, a szőrös gyerekek pedig jutifalit kapnak és sok sok simogatást puszival, amit a gyerekeimnek adnék."

Krisztina pedig kislányának köszöni ezt a napot, aki anyává tette őt:

"Anyai szívem szeretetével. Nekem ez a legfontosabb és a kiskorú kislányomnak pedig ez a legcsodálatosabb ajándék. Sose felejtem el azt a napot amikor megszületett és a csodás kék szemével rám nézett."

Ezen a napon országszerte rengeteg program várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt. Budapesten pedig a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szervezi a Városligetben a gyereknapot május 25-én és 26-án.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek