Tipp

Büdös a konyha és a lakás a lefolyóból áradó szag miatt? Ez az egyszerű trükk garantáltan megoldja a problémát!

B. V.

Létrehozva: 2024.05.21.

Az alábbi módszerhez elég egyetlen szer, ami ráadásul a legtöbb otthonban megtalálható.

Hiába a gyakori vizes öblítés, a tisztítás, a takarítószerek, erős vegyszerek bevetése: néha semmi nem hat a lefolyószag ellen, ami néha már olyan erős lehet, hogy a lakásba lépve egyből érezni azt. Sokan a szódabikarbónára esküsznek, néhányan az ecetre, vagy épp duguláselhárító folyadékokra, marószerekre. Nos, mi mutatunk egy ennél kíméletesebb anyagot, amit ráadásul a többen használnak naponta többször is.

mosogató, konyha
Így szüntesd meg a mosogatóból áradó szagot! Fotó: Pexels 

A konyhában lévő mosogató lefolyójából áradó szagnak több oka is lehet. Nyilván nem mindegy, mi került oda bele, hiszen az ételmaradékok egy része megtapadhat a lefolyócső falán. Ennek következtében baktériumszaporodás keletkezhet, ami bizony az egész konyhára, lakásra kiterjedő bűzt áraszthat. Dugulás esetén természetesen szakember kell, de a bomló ételek szaga ellen mi is felvehetjük a harcot, méghozzá szájvízzel!

De hogyan? Önts egy adag szájvizet a lefolyóba, hagyd állni 30 percig, majd öblítsd le forró vízzel. A mosogatód friss illatot fog árasztani. És ez miért is fog hatni?

Gondold csak végig: a szájvíz megakadályozza a rossz leheletet okozó baktériumok elszaporodását. Azokét a baktériumokét, amelyek az elfogyasztott étellel kerülnek a fogak közé – így miért ne lenne hatásos a mosogatóba kerülő ételmaradékok okozta bűz ellen is? Egy kupaknyi szájvíz elpusztítja a lefolyóban felgyülemlett baktériumokat és megszünteti a rossz szagokat – írja a Mindmegette.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek