Remény

Leégett a háza, elhagyta a férje, sztrókot kapott és kerekesszékbe került - Gabi mégis most a legboldogabb

Létrehozva: 2024.05.26.

Egyik napról a másikra változott meg Kis Gabriella élete. Házuk leégett, házassága megromlott, aztán az élet továbbra sem kímélte az asszonyt, akit sztrók döntött le a lábáról.

Végre látja Gabi a fényt, az alagút végén. Pár hónapja még reménytelennek látta, hogy kilábal a bajból, de a Bors cikkének segítségével igazi összefogás alakult ki a beteg nőért Monorierdőn.

Monori erdő
Ennyi maradt Gabiék házából a tűzeset tután Fotó:Bánkúti Sándor

Egy konténerházban él Gabi két kutyájával Lunával és Zénóval. Ez első csapás 2013-ban sújtott le rá, mikor leégett a házuk. Mindenük a tűz martalékává vált. Ekkor férjével albérletbe kellett menniük. Barátaik ajánlottak fel számukra egy konténert, amit egykori házuk helyén állítottak fel és bővítettek ki egy faházzal. Ezt ideiglenes megoldásnak gondolták, hogy ne kelljen temérdek pénzt kifizetniük a bérelt lakásért. De az ideiglenes hajlékból végleges megoldás lett, hiszen Gabit tovább büntette az élet. Férje elhagyta, majd sztrók döntötte le a lábáról. Kerekesszékbe kényszerült, és magára maradt. Már lábra sem tudott állni, és egyedül maradt a bajban. Még magáról is nehezen tudott gondoskodni, így csak álom maradt számára, hogy dolgozhasson. Kevés pénzből élt egyik hónapról a másikra, csak a barátaira számíthatott a nehéz időszakban.

A barátaim nélkül nem sikerült volna átvészelnem ez a nehéz időszakot. Az igazi csoda meg csak ezután következett be. A Bors cikkére nagyon sokan felkapták a fejüket, és mellém álltak. 

-mondja hálásan Gabi, aki még mindig el sem akarja hinni ami vele történik.

Monori erdő
Gabi nagyon hálás a jószívű embereknek, hogy mellé álltak Fotó Bánúti sándor

Először a zuhanyzót csináltatta meg az önkormányzat. Több civil szervezettel összefogva megvették a szükséges anyagokat. Aztán Gabi ismerősei vállalták az egész alsó szint felújítását. A kis ház napról napra tovább szépül. Kapott egy minikonyhát is, és a padlót is kijavították. Az helyi önkormányzat vásárolt egy új vízszivattyút is, így már a vízellátás is ismét biztosított a házban.

Monori erdő
Az önkormányzat segítségével valósult meg a furdőszoba Gabi házában Fotó: Bánkúti Sándor

De Gabi előtt még sok feladat áll. A legfontosabb, hogy munkát találjon, mert nagyon sok a fizetnivalója, mire egyenesbe kerül. Volt férjével másfélmilliós elmaradást halmoztak fel az elektromos művek felé a tűzeset után. Ezt most a beteg nőnek egyedül kell kifizetnie. Ideiglenes megoldásként az áramszolgáltató egy feltöltős órát szerelt fel a házba, ami csak addig működik, míg Gabi törleszti a havi 65 ezer forintot is két éven keresztül. Ez így nagyon megterhelő számára, de kénytelen volt vállalni ezt a terhet, mert szeretné, ha végre minden egyenesbe kerülne az életében és nyugodtan hajthatná fejét álomra otthonában, két kutyájával, Lunával és Zénóval.
Már csak abban bízik Gabi, hogy végre a sok megpróbáltatás után egyenesbe kerül az élete. Nagyon hálás a sok segítőkész embernek, akik felfigyeltek rá, és nem hagyták egyedül a bajban.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek