Sokkoló

Kitálalt a nővér: ez az emberek utolsó szava a halálos ágyukon - Videó

KL

Létrehozva: 2024.05.18.

Az ápolónő a közösségi oldalán beszélt erről.

Egy nővér elárulta, hogy a legtöbb ember ugyanazt a három szót mondja ki, mielőtt örökre lecsukja a szemét, és elmagyarázta, hogy mi is valójában az a „halálhörgés”.

kórház, ápoló, beteg, páciens, ágy
Ezt mondják az emberek a halálos ágyukon Fotó: Pexels

Julie a Tiktok-on hospicenursejulie név alatt osztja meg a halálfélelemmel kapcsolatos tapasztalatait és tanácsait a több mint 1,5 milliót számláló követőtáborával. Állítása szerint betegeinek gyakran látomásai vannak szeretteikről, akik szellemként vagy angyalként jelennek meg előttük.

Julie szerint a leggyakoribb mondat, amit az emberek haláluk előtt mondanak, általában az, hogy „szeretlek”, vagy az édesanyjukat vagy édesapjukat szólítják, akik jellemzően már elhunytak

Egy másik videóban a nővér elárulta, hogy mit tekintünk „normálisnak”, ha egy szerettünk természetes okokból haldoklik. Elmagyarázta, hogy a légzés, a bőrszín elváltozása, a „halálhörgés” és a láz mind tipikus jelenségek.

A légzés sebessége az élet vége felé változik az aktív haldoklási fázisban, ami általában néhány órával a halál előtt vagy néhány nappal előtte történik

- fejtette ki a szakember, aki hozzáteszi, hogy bár a legtöbb család azt gondolná, hogy ez azt jelzi, hogy valami nincs rendben, ugyanakkor tízből kilencszer ez nem így van.

− Terminális váladék, más néven halálhörgés, ez csak egy kis nyálgyülem a torok hátsó részében, bár érthető, hogy ez nagyon rosszul és furcsán hangzik - mondta Julie.

Az ápoló videójához számos komment érkezett, az egyik felhasználó a következőt írta: 

Ezt tapasztaltam az apósomnál. Azt mondta, hogy „Szia mama”, majd elhunyt”.

Az ágyhoz kötött nagymamám felállt, megfürdött és felöltözött, majd azt mondta: »Készen kell állnom, amikor értem jönnek«

- idézett egy másik hozzászólót a Daily Star.

Mutatjuk a nővér videóját:

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek