hátborzongató

Hátborzongató dolgot árult el egy egészségügyi gondozó: ez történik az emberekkel a halálos ágyukon

Létrehozva: 2023.09.04.

Érdemes alaposan átgondolnunk az életünket.

Katrina Homer fontos döntést hozott. Egész életében otthoni gondozóként dolgozott, ugyanis mindig fontosnak tartotta, hogy segítsen az embereknek, és könnyebbé tegye azoknak az életét, akik nehézségekkel küzdöttek. Katrina édesapja azonban nemrégiben elhunyt, és ez elgondolkodtatta a hölgyet. Az édesapja nagyon szeretett volna az utolsó napokban otthon lenni, és családja körében átlépni a túlvilágra. Bár ez nem történt meg, Katrina úgy gondolja, megvalósíthatta volna az álmát. Ezért fontos lépésre szánta el magát. 

halál, haldokló, haldoklás, kórház, halálos ágy, Shutterstock 728924656
Megdöbbentő, mi történik az emberekkel a halálos ágyukon / Fotó: sfam_photo / Shutterstock

Katrina édesapja előtt tisztelegve úgy döntött, hogy egy olyan intézményben helyezkedik el gondozóként, ahol segíthet az embereknek a halálos ágyuk mellett. Úgy érzi ugyanis, hogy ők sokszor nehezebb helyzetben vannak, és nagyobb hasznát veszik itt, mintha otthoni gondozó lenne. Az utóbbi időben tehát a Sue Ryder egészségügyi központban dolgozik, és sok ember kezét fogta a halálos ágyán. Éppen ezért számtalan szívszorító történetet mesélt a Mirrornak. Egy hölgy egy otthoni esküvőről fantáziált, míg egy másik utolsó kívánsága az volt, hogy halála előtt had lássa még utoljára a lovát. Egy idős, hallgatag, mogorva öregúr pedig halála előtt néhány órával nagy nevetésbe tört ki. 

Hatalmas hahotába kezdett, mert azt látta maga előtt, hogy a kecskék kiszöktek a karámból, megették a kerítést, a növényeket, és mindent, amit találtak. Nagyon szép pillanat volt. Hallgattam, ahogyan nevet, és lassan elkezdett megnyílni és beszélni

- mesélte az ápoló. Arról is mesélt, hogy sok nehézségbe is ütközik. Sokan az utolsó óráikban azon keseregnek, hogy vannak olyan rokonok és családtagok, akikkel rossz viszonyban váltak el, és nem szeretne úgy eltávozni, hogy nem beszélték meg. Ezek igen szomorú, gyakran elkeserítő pillanatok lehetnek. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek