Felháborodás

Karácsony Gergely és csapata 10-ből 6 autót kitiltana Budapest útjairól, ezt már az Autóklub sem hagyta szó nélkül

N.T.

Létrehozva: 2024.05.15.

Ne az ötletelés, hanem a szakmai szempontok vezéreljék a fővárosi vezetést a döntéshozatalban, és vegyék figyelembe az autósok érdekeit is - kéri a Magyar Autóklub (MAK) arra reagálva, hogy Ámon Ada, a főváros klíma- és környezetügyi főosztályvezetője egy podcast műsorban azt mondta, minden tíz évnél idősebb autót ki kell tiltani a fővárosból.

A MAK az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta, hogy álláspontjuk szerint egy ilyen intézkedés nem csupán az autós, hanem széles körű társadalmi érdekekkel is ellentétes.

kocsik, forgalom, autó,
Fotó: Ripost

Jelenleg több mint 438 ezer tíz évnél idősebb forgalomban lévő személygépkocsi üzemel Budapesten, ez a teljes fővárosi személygépkocsiállomány több mint 60 százaléka - ismertették.

A MAK szerint ezek tulajdonosait és üzemeltetőit súlyosan diszkriminálná, ellehetetlenítené munkájuk, szolgáltatásaik ellátásában, családjuk ügyeinek intézésében, gyermekeik iskolába járásában, valamint korlátozná az agglomerációból Budapestre munkába járók tömegeit is.

A szervezet ezért kéri a döntéshozókat, hogy készüljenek hatásvizsgálatok, a döntéseket előzze meg valódi elemzés és szakmai, társadalmi vita, amelybe vonják be a MAK-ot is.

Azt is kérik továbbá, hogy a városvezetés adjon érdemi választ a szakmai javaslataikra, és a közlekedésszervezési kérdésekben ne az ötletelés, hanem a szakmai szempontok vezéreljék a döntéshozatalt, és vegyék figyelembe az autósok érdekeit.

Az esettel kapcsolatban már Szentkirályi Alexandra is nyilatkozott. 

Karácsony közeli kollégája, Ámon Ada, aki a klímaügynökséget is vezeti, már korábban is arról beszélt, hogy megtiltaná a 10 évnél idősebb autók használatát a városban. Ezen dolgoztak titokban és közben le is akarták tagadni, de lebuktak. »Ezt a kérdést, ezt úgy fogjuk tudni majd csak kezelni, hogyha folyamatosan az autós közlekedésnek a terepét, területét szűkítjük, illetve drágítjuk«. Igen, jól hallottátok! Karácsonyék folyamatosan szűkíteni akarják az autósok mozgásterét és közben drágítani is akarják az autózást”

– fejtette ki a Fidesz főpolgármester-jelöltje. Majd emlékeztetve a fővárosban élőket Karácsony múltjára elmondta: 

A főpolgármester sajnálta a pénz P+R parkolókra, de most elvenné az emberek pénzét. Felháborító! Ilyen döntést nem lehet a budapestiek feje felett meghozni!

@alexandra.szentkiralyi ❗️Hiába próbálja tagadni Karácsony, újabb bizonyíték van arra, hogy kitiltanák az autókat a városból. Folyamatosan drágítani és szűkíteni akarják az autósok területét. Erről is beszélt a Klímaügynökség vezetője, Ámon Ada, aki Karácsony barátja és tanácsadója. Ugyanaz a baloldali recept. ❌ Káoszt okoztak és az embereket sanyargatnák, de lebuktak. #budapest ♬ eredeti hang - Szentkirályi Alexandra

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek