Gyász

A végsőkig küzdött a bátor hatéves kislány, ám végül legyőzte őt a gyilkos kór

H. A.

Létrehozva: 2024.05.27.

A kislány betegségét még tavaly fedezték fel, a gyógyszeres kezelés ellenére pedig hamarosan drasztikusan leromlott az állapota.

Tavaly júliusban figyeltek arra a hatéves, brit Mercy Cuthbertson szülei, Lorraine és Paul, amint az örökmozgó kislány hirtelen abbahagyja a ház körüli rohangálást az otthonukban North Tyneside-ban, mialatt szédülésre és fáradságra is panaszkodott. A pár elvitte a gyermeket a háziorvosukhoz, a vizsgálatok pedig kimutatták, hogy Mercy agydaganatban szenved.

Mercy  Cuthbertson
A végsőkig küzdött a bátor kislány / Fotó: JustGiving

A sugárterápia ezután rögtön kezdetét vette, mivel a daganat mérete befolyásolta a kislány látását és mozgásképességét is. Mercy ekkoriban tolószék használatára kényszerült, és a betegsége miatt iskolába sem tudott többé járni. Az agresszív daganat, amely megtámadta a szervezetét, az úgynevezett diffúz belsőpontin-glióma (DIPG), amelyről tudni kell, hogy öt és tíz év közötti gyermekeket érint, és nem reagál jól a kemoterápiára, valamint operálni sem lehet. Annak érdekében, hogy meghosszabbítsák a kislány életét, a szülei gyűjtésbe kezdtek, amelybe a közvetlen környezetükben élők, a házaspár kollégai, valamint olyan cégek is beszálltak, mint a Tesco. Mercy ennek köszönhetően kezdte el szedni az ONC201 nevű gyógyszert, amelyet külföldről szállítottak. Tervben volt továbbá, hogy a kislányt Zürichbe viszik egy speciális sugárterápiára, ám az anya elmondása szerint ezt később elvetették, mivel Mercy állapota rohamosan romlani kezdett.

Hatalmas  fájdalmat okozott volna neki az a kezelés, és a daganat megölhette volna

– nyilatkozta Lorraine. Mercy ezek után folytatta a gyógyszer szedését, valamint hozzáfértek egy speciális szteroidinfúzióhoz is, ám sajnos ez már nem segített rajta. A kislány múlt vasárnap halt meg szerető szülei karjai közt.

Az összetört szívű Lorraine és Paul mindamellett, hogy nekiálltak a temetés megszervezésének, azt is megfogadták, nem hagyják elveszni kislányuk örökségét, aki az állandó kezelések és súlyos betegsége dacára is megőrizte pozitív hozzáállását: szerettei elmondása szerint a mosolya és nevetése minden szobát betöltött, ahová csak belépett. A szülők most azt tervezik, hogy Mercy's Mighty Foundation név alatt egy jótékonysági szervezetet hoznak létre, amely azokat a családokat támogatná, akik hasonló veszteséggel szembesültek, mint ők maguk – írja a The Sun.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek