Filléres trükk: így forralj a tűzhelyen aggodalom nélkül!

étolaj
PUBLIKÁLÁS: 2024. május 31. 18:30
Rengeteg bosszúságot spórolsz meg, és még a takarítást is megúszhatod, ha erre figyelsz!

Eleged van abból, hogy amikor a fel akarsz forralni valamit, a lábas tartalma hirtelen mintegy "életre kel" és kiömlik a tűzhelyre? Egy ausztrál édesanya árulta el, hogy ő milyen trükkel akadályozza meg ezt a folyamatot. Így még az sem baj, ha nem vagy olyan éber a főzés minden pillanatában...

A queenslandi Leanne Neiland szerint gyerekjáték a főzés, ha az edényünk belső peremét étolajjal kenjük be, mielőtt vizet forralunk. 

Ezt nem tudtam! Mostantól ezt fogom csinálni

– írta egy internetező az olajos technika láttán. Az anyuka további tippeket is megosztott a követőivel. Mint elárulta, ő a maga részéről amint kibont egy üveget vagy konzervet, egyből ráírja az aznapi dátumot, így mindig tudja, meddig használhatja fel biztonsággal az élelmiszert. 

A konyhában is hasznos csodaszerről, az ecetről itt írtunk, amely még a serpenyőkre az évek alatt, újabb és újabb rétegben lerakódott, majd ráégett zsír eltávolítására is képes.

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.