Siker

Csoda történt! - 5 nap után egy erdőben, élve találták meg az eltűnt 86 éves Erzsi nénit

IF

Létrehozva: 2024.05.18.

Rettentően aggódtak unokái a 86 éves a bácsalmásról eltűnt Erzsi néniért. Az asszony 5 napot töltött az erdőben, mire a kutyás keresők megtalálták.

Ahogy arról lapunk korábban beszámolt, kétségbeesve kereste családja a 86 éves Erzsi nénit. Lovasi Józsefné Kiss Erzsébet május 13-án tűnt el a bácsalmási Óalmás tanya egyik házából. Az idős asszony azóta nem adott magáról életjelet. Unokái nagyon aggódtak miatta, ugyanis a néni demens, ami megnehezítheti a keresést. Most azonban csodával határos módon, sikerült rátalálni a nénire épen és egészségesen.

A Bajai Rendőrkapitányság körözési eljárást folytatott Lovasi Józsefné bácsalmási lakos eltűnése ügyében.​ A 86 éves Erzsi néni május 13-án este 6 óra körül a bácsalmási Óalmás tanyáról ismeretlen helyre távozott. 

A rendőrség nagy erőkkel keresi, de sajnos eddig sikertelenül. Lehet, hogy valaki esetleg felvette az út szélén... 

– mondta el lapunknak korábban az asszony egyik rokona. 

Rengetegen aggódtak az idős asszonyért, eltűnését követően pedig azonnal keresés is indult. A Bajai Rendőrkapitányság a Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület segítségét is kérte. Az egyesület 5 fővel, technikai eszközökkel és 2 személykövető kutyával indultak a megadott helyszínre. 

A rögzített szagmintáról indított kutyák, kivétel nélkül egy adott pontba, azaz egy adott kereszteződéshez vezették a kereső csapatot, ahol nyomvéget jeleztek. A kutyák munkája alapján arra a következtetésre jutottunk, hogy a keresett személy, nagy valószínűséggel az adott pontról nem gyalogosan folytatta útját.

– számoltak be a keresésről. Elmondták, hogy a keresést a késő éjszakai órákban felfüggesztették, hiszen addig nem vezetett eredményre.

Megtalálták az idős asszonyt  Fotó: Facebook/Bács-Kiskun vármegyei rendőrség

Végül május 17-én az esti órákban örömhírről számolt be a Bács-Kiskun vármegyei rendőrség a közösségi oldalukon. Megtalálták az 5 napja eltűnt idős hölgyet.

Kollégáink társszervekkel összefogva nagy erőkkel keresték a 86 éves Erzsi nénit és kitartó munkájuk most sem volt hiába, az imént a nyomára bukkantak. Az idős eltűntet Bácsalmáson, egy erdős területen találták meg, amint a földön kimerült állapotban feküdt és nem tudott felkelni. A mentősök kórházba szállították.

 – számoltak be az esetről a Facebookon.

Egy hónappal ezelőtt lapunk egy hasonló esetről számolt be. A 82 éves B. Mária Ilona egy tatabányai idősek otthonából tűnt el. Marika néni eltűnését természetesen azonnal jelezték a rendőrségnek, a zsarukon kívül pedig rögtön keresni kezdték a civilek és több szakképzett kutató-mentő és eltűntkereső csapat is. Az idős asszonynak egy kistáskával veszett nyoma. Bár sokan a legrosszabbtól tartottak, pár napon belül csodával határos módon a nyomára bukkantak az asszonynak. Kiderült, hogy a nyugdíjas vonattal távozhatott az idősotthonból. 

– Lakossági bejelentés alapján a kecskédi vasútállomás közelében, a mai napon épségben megtalálták! A kutyáink, a Mancs a Kézben Mentőkutyás Egyesület, valamint a Dog Plusz Egyesület. Életmentés 4 lábon kutyái is jó nyomon jártak, hiszen az alsógallai vasút felé vezették a kutyavezetőiket, ahol vonatra szállhatott - közölték a tatabányai önkéntesek az örömhírt. 

Úgy tudni, hogy az asszonyt egy férfi szúrta ki a vasútállomáson, ő szólt a keresőknek. Családja is rettentően boldog, hogy visszakapták édesanyjukat.

 

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek