Ezzel a 6 egyszerű trükkel tudsz a legkönnyebben fogyni

olívaolaj
PUBLIKÁLÁS: 2024. február 01. 11:00
Egyél diót és ne dobd ki a görögdinnye héját! A dietetikusok szerint néhány trükkel érdemes kiegészíteni a táplálkozást, mert nemcsak fogyni lehet tőlük, hanem nagyon jó hatással vannak a szervezetre is.

Mindenki számára ismert ősrégi igazság, hogy sok gyümölcsöt és zöldséget kell fogyasztani, mert egészségesek. Egyértelmű, hogy a leveles zöldségek fogyasztása és a gyorsételek mellőzése tartós előnyökhöz vezetnek az egészség megőrzése érdekében. De vannak közöttük olyanok is, amik még fogyást is eredményeznek.

Érdemes megenni a  görögdinnye héja is, mert kevesebb cukrot és több rostot tartalmaz, mint a gyümölcs húsosabb részei. Lassan halad át az emésztőrendszeren, így csökkenti az éhségérzetet / Fotó: Pexels.com (Illusztráció)

1. Tartsd hűtve a diót és a magvakat

Nyilvánvaló, hogy a romlandó termékeket, például a tejet és a sajtot hűtőszekrényben kell tárolni. De a dietetikusok azt tanácsolják, hogy a dióféléknek és a magvaknak is ez az előnyös tárolása
A dió hűtése megakadályozza a bennük lévő zsírok oxidációját. Az oxidált zsírok számos egészségügyi problémáért felelősek, beleértve a szívbetegségeket és a koleszterinszint növelését is. Nem beszélve arról, hogy a kamrában tartott diófélék íze is rosszabb lesz egy idő után. 

2. Hagyd kint a fokhagymát és a hagymát néhány percig

A fokhagyma és a hagyma tele van B és C-vitaminnal, káliummal és antioxidánsokkal. Ezek nem csak az immunrendszert erősítik, de csökkentik a gyulladást is. Amikor levegőnek vannak  kitéve, akkor olyan vegyületek alakulnak ki bennük, melyek a koleszterinszintet és a vérnyomást is csökkentik.

3. Először főzd meg a paradicsomot

A nyers paradicsom gazdag C-vitaminban, rostokban és ásványi anyagokban. Ezek létfontosságúak a csontok egészségéhez, a jó alváshoz, az izmok egészségéhez és a sejtek helyreállításához is. Érdemes paradicsomot megfőzni fogyasztás előtt, mert  a likopin, amely a paradicsom fő tápanyaga, így sokkal könnyebben felszívódik a szervezetben. A likopin egy antioxidáns, amely csökkenti a gyulladást az egész szervezetben, megelőzve olyan súlyos a szívbetegség és bizonyos ráktípusok kialakulását. Az sem elhanyagolható, hogy a likopin segít a fogyásban is.

4. Ne dobd ki a görögdinnye héját

Érdemes megenni a görögdinnye héja is, mert kevesebb cukrot és több rostot tartalmaz, mint a gyümölcs húsosabb részei. Lassan halad át az emésztőrendszeren, így csökkenti az éhségérzetet. A héja citrullint is tartalmaz, egy olyan aminosavat, amely természetesen a májban és a belekben keletkezik, és segíti a szervezetet a salakanyagok és a káros anyagok eltávolításában. Nem utolsósorban az ágyban nyújtott teljesítményre is jótékony hatással van.

5. A zöldségeket csak párold

Nyilvánvaló, hogy a zöldségek tele vannak tápanyagokkal, nevezetesen C-vitaminnal és immunerősítőkkel. De ezenfelül segítik a sebgyógyulást és a megőrzik a bőr egészségétét is. A C-vitamin olyan tápanyag, amely a főzés során lebomlik. Ezért a zöldséget először meg párolni, és csak a végén szabad néhány percig sütni.

 Az egészséges zsírok segítenek a vitaminok felszívódásában / Fotó: Pexels.com (Illusztráció)

6. Fontos az olívaolaj

Ha zöldséget készítesz, ügyelj arra, hogy olívaolajat használj.  A  salátákat is mindig olívaolajos öntettel kell tálalni. Az olívaolaj omega-3 zsírsavat tartalmaz, mely segíti a fogyást.

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.