Döntés

Szigorúbb ítélet született: ennyit kell még ülnie Gabriella megvakítójának

Kóré Károly

Létrehozva: 2024.01.24.

Nyolc évre súlyosították a szemkinyomó rém büntetését. Gy. Attilát első fokon hat év szabadságvesztésre ítélték, amiért 2020-ban elrabolta és bántalmazta volt barátnőjét. Ez ugyanaz a férfi, aki később a fiatal lányt elhurcolta az otthonából és mindkét szemétől megfosztotta. Ezért a tettéért 20 év fegyházbüntetést szabtak ki rá. Még egyik verdikt sem jogerős.

Mint arról a Bors többször beszámolt, Lakatos Gabriella és Gy. Attila az interneten ismerkedett meg. A nőnek először imponált a férfi simulékony modora, de aztán fény derült a Gengszter becenevet viselő bűnöző valódi, vagyis rendkívül manipulatív és agresszív természetére. Gabi szakítani kívánt a párjával, de a férfi ebbe nem volt hajlandó beletörődni, ezért két társával elrabolta és megverte. Gabinak napokkal később sikerült megszöknie és egy drogériában segítséget kérnie.

Gabriella legfőbb támasza a testvére, Robi  Fotó: Bors

A férfit letartóztatták, majd kiengedték, így szabadlábon folytathatta a védekezést. A Nyíregyházi Járásbíróság hat év szabadságvesztésre ítélte. Attila ezt nem fogadta el és felmentésért fellebbezett. Még az ítélet kihirdetése előtt az utolsó szó jogán magát és két társát is ártatlannak nevezte majd ezeket mondta:

– Arra a kérem a bíróságot, hogy azért ítéljen el, amit valóban elkövettem. Sajnálom, hogy ez az egész így alakult – mondta arra utalva, hogy az emberrablási ügy után néhány nappal a kitűzött tárgyalás előtt odament Gabriella házához, ahonnan elhurcolta, ismét megverte, majd mindkét szemgolyóját kinyomta. Az ügyészség ezért emberölés kísérletével vádolta, ám a bíróság szerint nem bizonyítható, hogy Gy. szándéka a nő életének kioltására irányult, ezért az indítványozott tényleges életfogytiglan helyett „csak” húsz évre ítélte életveszélyt okozó testi sértésért.

Visszatérve Gabriella elrablására: a Nyíregyházi Törvényszék másodfokon Attila büntetését nyolc évre szigorította.
 

A bíróság megállapította, hogy Gy. Attila esetében egy helyett kétrendbeli személyi szabadság megsértése áll meg, A tettestársaira pedig rábizonyítható a felfegyverkezve való elkövetés. A büntetésüket egy évről kettőre növelték

 – ismertette Balogh Róbert, Gabriella jogi képviselője. A bíróság most egy korábbi ügyben is megállapította Attila felelősségét, ugyanis előfordult, hogy szintén elrabolta és megfosztotta a telefonjától Gabit, ekkor a lányt a rokonai menekítették ki – magyarázta a jogász.

Gabriellát elrabolta kegyetlen szerelem Fotó: Bors

Gabriella ezúttal a tárgyaláson nem vett részt, ugyanis mind ő, mind pedig a családja úgy vélte, hogy nem tenne jót a pszichés állapotának a vádlottakkal való személyes találkozást. Gy. Attilát a legtöbb esetben videóhálózaton keresztül hallgatták ki, de ezúttal bilincs verve a bíróságra szállították.

– A húgom nem tudja feldolgozni, hogy a megvakításéért ez a véglény csupán 20 évet kapott – mondta a Borsnak Robi, Gabi bátyja.
 

Hálás vagyok Istennek, Gy. emberrablásért kiszabott büntetését szigorították, és bízom benne, hogy végül a másik ügyben mégis emberölés kísérletéért vonják majd felelősségre. Láthatóan semmi megbánás nincs benne. A tárgyaláson is undorítóan viselkedett

 – fejtegette Robi, és hozzátette: Gy. védője megpróbált azzal érvelni, hogy azért nem igazságos a büntetését súlyosítani, mert a megvakítás később történt, ám a tárgyaláson fény derült Attila egy jóval korábbi tettére, amikor is szintén agresszívan viselkedett az akkori párjával. Ez pedig Lakatosék szerint kiválóan bemutatja a gazember jellemét.

https://cdn.borsonline.hu/2023/11/abt8n7pCRIAT5tVmc9inzUzOK_r8I2cfxQulWG2GWMo/fill/276/155/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2UxNDRlOWQyZDUxZjRjZGZiNzkwNWQ4NWNkOWRmMjU5.webp
Ezt ne hagyd ki!

Epilepsziás rohamot kapott és összeesett az ítélet után a szemétől megfosztott nő

Sírógörcsöt kaptak Lakatos Gabriella szerettei.

 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172525_auto_resized.jpg
origo.hu

Annyira megváltozott az arca az ismert magyar énekesnőnek, hogy rajongói alig ismernek rá

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27585_resized.jpg?avcount=1714415712
origo.hu

Király Viktor ezzel a módszerrel fogyott 16 kilót

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174321_auto_resized.png
metropol.hu

Hilda megszólalt a Petrával való konfliktusról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17170326_auto_resized.jpg
vg.hu

Készül a 96 méter magas kémény, épül a török üveggyár Kaposváron

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173346_auto_resized.png
metropol.hu

Kitálaltak kapcsolatukról a Házasság első látásra párjai

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27571_resized.jpg?avcount=1714415712
origo.hu

Új, ismert nővel látták Marics Petit - fotó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171031_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 29.: a Kos rászánja magát a lépésre, a Nyilast fellelkesíti egy ügy

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714415712
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714415712
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/1PwazLrRBFEbdtf_fIH7jJ5SNqlkHDbqALHhVImfx20/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M3NTYxNGQ1MTM1NzRmNzQ5ZmQ1N2RhZTNmNmVkYzE2.webp
Remény

„Egyre közelebb repítik Dominikot Dubajhoz” – Curtis is segít a nagybeteg kisfiúnak

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/czGumk-ULTB_25eH_3LDHcdHl0oIGM_VVqZsuCsuU28/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzQzMTVhNDI3ZjM0YjRiZTI5ZGMyYzVmOTU3ZDlmYTg5.webp
Szívszaggató

„Csak azt szeretném, hogy gyerek lehessen” - Másodszor küzd meg a rákkal a 4 éves tündéri fiú