Ítélet

Hat évet kapott: először mutathatjuk meg a kemecsei édesanya szemét kinyomó Attila arcát

KKP

Létrehozva: 2023.02.01.

Módosítva: 2023.02.01.

Hat év letöltendő fegyházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Járásbíróság azt a Gyöngyösi Attilát, aki 2020-ban elrabolta és bántalmazta a volt barátnőjét. A férfi fellebbezett a döntés ellen, miközben emberölés kísérlete miatt előkészítő tárgyalásra is készülnie is kell, ugyanis később Lakatos Gabriella mindkét szemét kinyomta.

Először járult hozzá a szemkinyomó rém, hogy a bírósági tárgyaláson kép- és hangfelvételt készítsenek róla a média jelenlevő képviselői. Talán abban reménykedett, hogy a lassan egy éve húzódó büntetőper végén kedvező ítéletet kap. 

Gyöngyösi Attilát a börtönből kapcsolták a bíróságra  Fotó: Nagy Zoltán

2020-ban ugyanis két társának segítségével elrabolta és tettleg bántalmazta a volt barátnőjét.

 Gabriellának sikerült megszöknie és segítséget kérnie egy drogériában. Gyöngyösi Attilát letartóztatták, de aztán kiengedték, így szabadlábon folytathatta a védekezést. Ebben az ügyben szerdán született ítélet a Nyíregyházi Járásbíróságon. A bíróság úgy döntött, hogy hat évet kell fegyházban töltenie. A férfi az ítéletet nem fogadta el és felmentésért fellebbezett. Az utolsó szó jogán kifejtette, hogy ártatlannak tartja magát és vádlott-társait.

Arra kérem a bíróságot, hogy azért ítéljen el, amit valóban elkövettem. Sajnálom, hogy ez az egész úgy alakult, ahogy

 – mondta Gyöngyösi Attila.

Gabriella testvérével és ügyvédjével. A nő látását a most elítélt Attila vette el Fotó: Nagy Zoltán

A tárgyaláson elhangzott, hogy a férfinek nincs jogosítványa, ezért megkérte az unokatestvérét és az egyik barátját, hogy kocsival vigyék el Kemecsére Gabriellához egy korábbi adósság rendezése végett. Ezt megtették, a lány pedig önként beszállt az autóba.

 A fiatal nő aztán el szeretett volna menni, de Gyöngyösi ezt nem engedte, az társa bekapcsolta a gyerekzárat, a másik pedig a nő telefonjából kiszedte e sim-kártyát, hogy ne tudjon segítséget hívni.

Bár Gabriella korábban valamennyi tárgyalásra beült, ezúttal csaknem végig a folyosón maradt, és csak az ítélethirdetésre ment be testvére, Róbert kíséretében.

Enyhe ítélet született, de tudom, hogy ez csak egy folyamat kezdete. Az biztos, hogy ha pezsgőt bontok otthon 

– értékelte a történteket a fiatal édesanya, aki reménykedve várja a következő tárgyalássorozatot is. Gyöngyösi tavaly február 5-én megpróbálta rábeszélni a kapcsolatuk újrakezdésére és a feljelentés visszavonására a személyi szabadság megsértése ügyében, ám nem járt sikerrel. Ezen dühödött fel annyira, hogy bestiális kegyetlenséggel megverte majd mindkét szemétől megfosztotta egykori szerelmét.

– Két dologban bízunk! Abban, hogy másodfokon szigorúbb ítélet születik, illetve abban, hogy a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt a háromcsapás törvénye értelmében a többszörösen visszaeső vádlott megkapja a tényleges életfogytiglant, vagyis soha többé nem engedik ki a szabad emberek közé – fogalmazott a Borsnak Balogh Róbert, Gabriella jogi képviselője.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek