Remény

Drámába fulladt a szülés: édesanyja fotóját odatették mellé, úgy küzdött az életéért a pici Áron

IF

Létrehozva: 2024.01.26.

Áron súlyos oxigénhiányos állapotban jött a világra. Az orvosok lemondtak róla, de édesanyja mindent megtesz, hogy minél teljesebb életet tudjon élni a kisfiú.

A csupán még csak másfél éves Áron minden napja tele van megpróbáltatásokkal. Édesanyja születésekor több mint 24 órán keresztül vajúdott. A baba sok ideig volt a szülőcsatornában, ezért súlyos oxigénhiányos állapotban jött a világra, ami miatt agyi károsodást szenvedett. Az édesanya azonban nem adja fel, mindent megtesz azért, hogy a kisfia teljes életet élhessen.

Áron rengeteget fejlődött  Fotó: Bors

"Mi történt? Hova viszik?"

– Amikor megszületett nem hallottam felsírni és éppen csak egy pillanatra láttam a kis testét, ahogy sietve elviszik. Kétségbe estem. Mi történt? Hova viszik? Ezek és még millió kérdés cikázott a fejemben. Azonnal utána akartam menni – mesélte az édesanya, Láng-Kovács Fanni.

A szülést vezető orvos annyit mondott Fanninak, hogy most el kell látniuk a kisfiút, majd megfigyelés alatt lesz, addig őt elviszik a szobába és próbáljon meg pihenni. Éjfél előtt érkezett egy orvos, aki közölte, hogy Áronnál görcsöket látnak, ezért azonnal átszállítják a SOTE koraszülött intenzív osztályára.

A mentősök, akik szállították, mielőtt elvitték volna elhozták nekem, hogy a kezembe foghassam Áront. Készítettek rólam egy polaroid képet, amit az inkubátorba tettek a feje mellé és én is kaptam egy képet Áronról. Ez a kép volt, amit szorongattam addig, amíg a kórházban voltam. 

– árulta el.

Az orvosok nem sok jót jósoltak neki

Áron kis testét hűteni kezdték, hogy lelassítsák az agyi károsodást, ám sajnos nem jártak sikerrel. Fanni minden nap ott ült az inkubátor mellett és fogta Áron kis kezét. Egyik ilyen alkalommal lépett be a doktornő, aki elmondta, hogy Áron agya nagy mértékben károsodott és rengeteg dologra nem lesz képes. Esélyes, hogy lélegeztetőgépen fog élni és szondán keresztül kell majd táplálni.

Tisztán hallottam a szavait, értettem, amit mondott, és közben úgy éreztem, hogy a világom darabjaira hullik. Pár hét elteltével körvonalazódott, hogy sem lélegeztetőgép sem szonda nem fog kelleni. A nővérek bíztattak, hogy mindig próbáljam meg cumisüvegből etetni és sikerült Áronnak megtanulnia hogyan egyen.

 – mondta.

Áron ma már igazi kis "mosolybomba"

Később átszállították őket a Szent Margit kórházban, ahol az édesanya megtanulta, hogyan is tornáztassa kisfiát illetve a rehabilitációja is elkezdődött. 

– Közben Áronka cseperedett és én ezalatt az idő alatt eldöntöttem, hogy nem támasztok semmilyen elvárást Áron felé. Minden apró dolognak, amit tesz, nagyon fogok örülni – részletezte.

Áronka mára már egy igazi kis mosolybomba. Sok örömet és nevetést visz édesanyja és nagymamája életébe. A kisfiú jelenleg bár jelentősen le van maradva kortásaihoz képest, lassan, de napról napra fejlődik. Szépen lábra lehet állítani, és ha olyan a kedve, még lépeget is. De még nagyon sok fejlesztésre van szükség, mert az első időszakban lehet a legnagyobb eredményeket elérni. Ez hatalmas kiadást jelent a családnak, ezért Áronnak nyitottak egy bankszámlát. Ha érkezik adomány, azt a pénzt mind a kisfiú fejlesztésére fordítják. A helyzetet nem túl derűs, mert a 24 órás felügyelet miatt az édesanyjának esélye sincs arra, hogy munkát vállaljon, hiszen szinte a nap minden percét Áron mellett kell töltenie.

Az út még nagyon hosszú, sok mindent kell még megtanulni, de igyekszünk, hogy mindezt mosollyal a arcunkon és melegséggel a szívünkben tegyük

– zárta gondolatait Fanni. 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172878_auto_resized.jpg
origo.hu

Itt van Putyin váratlan bejelentése

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27585_resized.jpg?avcount=1714414513
origo.hu

Király Viktor ezzel a módszerrel fogyott 16 kilót

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17169161_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Nem akárki kürtölte világgá, Szoboszlai Dominik sorsdöntő hírt kapott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173916_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Pokoli pusztítást végezett az orosz Szu–25-ös (VIDEÓ)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17168944_auto_resized.jpg
ripost.hu

Erre a 4 csillagjegyre most rendkívüli szerencse fog rátalálni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172715_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Bognár kiakadt, miután furcsa VAR-vizsgálat segítette a Ferencvárost: „Már megszoktuk”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27571_resized.jpg?avcount=1714414513
origo.hu

Új, ismert nővel látták Marics Petit - fotó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163475_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Elképesztő fotók kerültek elő a TV2 gyönyörű sztárjának a múltjából

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714414513
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714414513
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/1PwazLrRBFEbdtf_fIH7jJ5SNqlkHDbqALHhVImfx20/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M3NTYxNGQ1MTM1NzRmNzQ5ZmQ1N2RhZTNmNmVkYzE2.webp
Remény

„Egyre közelebb repítik Dominikot Dubajhoz” – Curtis is segít a nagybeteg kisfiúnak

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/czGumk-ULTB_25eH_3LDHcdHl0oIGM_VVqZsuCsuU28/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzQzMTVhNDI3ZjM0YjRiZTI5ZGMyYzVmOTU3ZDlmYTg5.webp
Szívszaggató

„Csak azt szeretném, hogy gyerek lehessen” - Másodszor küzd meg a rákkal a 4 éves tündéri fiú