Bevásárlás

Sokan csinálják ezt bevásárlás közben, pedig teljesen illegális: akár 7 év börtönnel is járhat

H. A.

Létrehozva: 2024.01.11.

Talán nem is tud róla, de súlyos szabálysértést követ el az, aki így jár el bevásárlás közben.

Gyakran hallani olyan esetekről, amikor a vásárlók még fizetés előtt, az üzletben fogyasztanak az élelmiszerekből vagy italokból: annak ellenére, hogy ez törvénybe ütköző, és nagyon súlyos következményekkel járhat.

vásárlás, bevásárlás, bevásárlóközpont
Képünk illusztráció / Fotó: Unsplash.com

A Mirror beszámolójában több olyan embertől is idézett, akik saját bevallásuk szerint gyakran még a pénztártól való távozás előtt, a boltban ettek vagy ittak a kiszemelt termékből.

Ha éhes vagyok, amikor az üzletben járok, akkor egy kicsit harapok valamiből, ezzel tartom vissza magam attól, hogy mindenfélét összevásároljak, csak azért, mert éhes vagyok

– jelentette ki egyikük, míg az anyukák arra is rámutattak, egy pici gyerekkel sokszor nehéz a bevásárlás, hiszen már azelőtt enni szeretnének valamiből, mielőtt kifizetnék. Ezzel kapcsolatban a Bors is megírta annak az édesanyának az esetét, aki összeütközésbe került a Tesco pénztárosával, miután a kisfia még a boltban elkezdett eszegetni a joghurtból.

Richard Price szupermarket-szakértő azonban közölte, bár sokan úgy gondolhatják, a bevásárlóközpontok folyosóin nassolni ártalmatlan akció, technikailag szabálysértésnek minősül. Akár hét év börtönbüntetést vagy pénzbírságot is vonhat maga után: az oka ennek az, hogy a választott termék csakis akkor kerül a vásárló tulajdonába, amint megfizette annak árát a pénztárnál. Annak érdekében, hogy képesek legyenek megállni ezt a cselekvést, Price azt javasolja a vevőknek, még a boltba való betérés előtt csillapítsák az éhségüket, a kisgyerekkel érkezők pedig vigyenek magukkal némi nassolnivalót a bevásárláshoz.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek