Aktuális

Bilincsbe verve beszélt telefonon édesanyjával az angyalföldi gyilkos - ez vár most a tettesre

B. T.

Létrehozva: 2024.01.18.

A férfi megtört, de családjával tartja a kapcsolatot.

Mint arról a Bors is írt, megtörten és összezuhanva érkezett a bíróságra az angyalföldi gyilkos, T. Róbert. Ismeretes, a férfi a nyáron brutális kegyetlenséggel végzett barátnőjével, Petrával: egy vita után késsel és kalapáccsal is megtámadta a fiatal nőt. Róbert ezután, bár először megpróbált végezni magával,  más utat választott, és napokon keresztül rejtőzködött a Római-parton. 

T. Róbert, tárgyalás
A férfi teljesen összetört, csupán védőjével váltott pár halk szót   Fotó: Bánkúti Sándor

A férfit elfogása után letartóztatták, és rögtön mindent bevallott. Csupán egy dologra nincs magyarázat: azt ő sem tudta megindokolni, miért gyilkolt. A férfi azóta is rácsok mögött ül, azonban január 18-án kihozták a Venyige utcai börtönből, hogy döntsenek letartóztatásának meghosszabbításáról. 

A férfi kora délután maszkos, fegyveres őrök kíséretében, megtörten lépett a bíróság épületébe, ahol lehajtott fejjel, szótlanul és görnyedten lépdelt az őt vezetőszáron hozó rendőrök mellett. Csupán ügyvédjével váltott néhány szót, majd ismét hallgatásba zuhant. 

A férfi védője, Dr. Somos Zoltán már korábban is elmondta: a férfi teljesen összezuhant, naphosszat tettén elmélkedik, és legszívesebben visszaforgatná az idő kerekét. 

- Sajnos nem tudom visszacsinálni a történteket

 - idézte ügyvédje védence korábbi vallomását.

dr somos zoltán- ügyvéd
Dr. Somos Zoltán elmondta, hogy védence teljesen összetört   Fotó: BS

A férfi letartóztatását most három hónappal meghosszabbították, ugyanis hiába lenne édesanyjánál stabil lakhelye, tettének súlya miatt nem védekezhet szabadlábon. 

- A bíróság három hónappal meghosszabbította védencem letartóztatását, arra való tekintettel, hogy a bűncselekmény tárgyi súlya önmagában is megalapozza a szökés, elrejtőzés veszélyét. Nem beszélve arról, hogy több napon keresztül a Római-parton bujkált. A végzést megfellebbeztük

 - mondta el a Borsnak Dr. Somos Zoltán, aki elmondta, hogy védence lelkiállapota változatlan.

- Védencemet nagyon megviselték a történtek. Megtört. Védekezik azonban, természetesen a védelem ebben kötelezettségénél fogva segíti. Egyébként a büntetés-végrehajtási intézet körülményeire nincs panasza. Családjával tartja a kapcsolatot

 - tette hozzá a védő.

T. Róbert lehajtott fejjel érkezett a bíróságra   Fotó: Bánkúti Sándor

 Információink szerint a férfi édesanyjával is beszél, telefonon tud értekezni az asszonnyal. 

Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi vár Róbertre, aki akár életfogytiglani büntetést is kaphat. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek