Légikatasztrófa

Tudták a pilóták Börgöndön, hogy meg fognak halni

BS

Létrehozva: 2023.09.12.

Felfoghatta a becsapódás előtti pillanatokban a börgöndi repülőgép-baleset két áldozata, hogy mi fog velük történni, viszont nagy valószínűség nem szenvedtek, mert azonnal meghaltak. Rózsavölgyi Vilmos ás Árpád tapasztalt pilóták voltak.

Rózsavölgyi Vilmos pilóta mindkét fiának átadta a repülés szeretetét. A szakmai körökben elismert oktató mondig is komolyan vette a biztonsági előírásokat, és műrepülőként sosem vállat felesleges kockázatokat a manőverek végrehajrtása során. Az utolsó repülésén a kisebbik fiát, Árpádot kísérte. A róluk készült utolsó földi fotókon jól látható, hogy a fiú ült elől, mögötte pedig az édesapja. Általában az elül ülő pilóta vezeti a gépet, ám ez nem törvényszerű, hiszen mindkét pilóta előtt van kormány, melyek párhuzamosan is képesek működni. Ebből következik, hogy egyelőre nem tudható, a becsapódás előtti pillanatokban ki irányította a gépet. Ezt majd a szakértői vizsgálatok tisztázzák.

A tragédia előtti pillanatok a kétszemélyes gép lezuhanása előtt Fotó: GABOR FEHER

A tanúk szerint egyébként Vilmos és Árpád kifejezetten jó hangulatban ültek be a repülőbe. Az előző napi sikerüket szerették volna megismételni, hiszen szombaton, a szegedi repülőnapon parádésan bemutatták az úgynevezett orsót. A vasárnapra szervezett börgöndi légiparádé közönsége is kíváncsian figyelte, ahogy a T-28-as Trojan a magasba emelkedik, majd könnyedén teljesíti a különböző forgásokat. A jelenlevő gyerekek ujjongtak örömükben, a felnőttek tapssal fejezték ki tetszésüket. Nem sejthették, hogy a következő percekben bekövetkezik a tragédia: a gép kibillent, majd a földbe, pontosabban egy parkoló autóba csapódott. 

Egy neve elhallgatását kérő – a két pilótát jól ismerő - szakértő a Borsnak elmondta: szinte bizonyosra vehető, hogy Vilmos és Árpád felfogta, hogy mi fog velük történni, vagyis azt, hogy a balesetet nem élhetik túl.

A gép a becsapódás pillanatában kigyulladt, és a pilóták valószínűleg azonnal meghaltak, vagyis nem szenvedtek

 – közölte a pilóta.

A mentők három súlyos sérültet helikopterrel egy könnyű sérültet pedig mentőautóval szállítottak kórházba.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek