LELEPLEZÉS

Népharag van a gyomtenger miatt

F.R.

Létrehozva: 2023.08.17.

Kommentcunamit eredményeztek a budapesti gyomtengerről szóló cikkeink és a Metropol Budapest a gyomok fővárosa című fotópályázata. Persze amennyi ember, annyi vélemény, de a legtöbben ki vannak akadva Karácsony Gergelyre az elhanyagolt közterületek miatt. Főleg most, hogy jön az atlétikai vébé és Magyarország születésnapja!

Budapesten az elhanyagolt közterületek drámai állapota komoly aggodalomra ad okot. Az elburjánzó gyom nem csupán rontja a városképet, de az emberek életminőségét is befolyásolja. A gyalogosok itt-ott már alig tudnak közlekedni a térdig érő gyomtól. A gyomok nem mellesleg a legerősebb allergének is, ami sokak életét megnehezíti. Az elhanyagolt területek rossz hatást gyakorolnak a városlakók közérzetére és 

rossz színben tünteti fel Budapestet a turisták előtt, akik az Atlétikai Világbajnokságra vagy Magyarország születésnapjára érkeznek.

A városvezetés felelőssége a közterületek gondozása, hogy a város szép és élhető maradjon mindenki számára.

soroksári közvágóhíd, gaz, gyom,
Burjánzik a gaz a Közvágóhídnál, nem messze az új atlétikai stadiontól. Fotó: Bors

A Metropol pályázatot hirdetett

A Metropol által meghirdetett "BUDAPEST A GYOMOK FŐVÁROSA!" fotópályázat reflektorként világított rá a főváros gyomos területeire, amelyek egyre inkább zavarják a település lakóit. A lap által indított pályázat arra buzdítja a fotósokat és hobbifotósokat, hogy mutassák be a várost, ahogy a gyomok elfedik területeit, és mutassanak rá a problémára, amit az elhanyagolt területek okoznak.

Ki is felelős a gyomos fővárosért?

A Facebookon a korábbi cikkek alatt megjelent többszáz hozzászólás jól mutatja, hogy az embereket érzékenyen érinti a téma, amiről mindenkinek megvan a maga - többnyire nem túl kedvező - véleménye. 

A vidékiek csak röhögnek rajta, hogy Budapest ilyen zöldfickót választott polgármesternek és úgy gondolják, ők ezt nem tűrnék el a saját településükön.

Van olyan is, aki azon háborodott fel, hogy egyáltalán foglalkozni merészelünk a problémával, de a többség inkább azt sorolta, merrefelé látott még gyomos területeket és a jelenlegi városvezetést teszi felelőssé. Idézünk néhány hozzászólást:

István: "A külföldi vendégeknek egyenesen kihívás lesz a gyomos területeken való közlekedés."

György: "Budapestet most legalább már birkalegelőnek is lehet használni."

M. Gyuláné: "Ez ráadásul csak a legkisebb probléma a fővárosban!"

János: "Ez globális probléma, nem értem, miért egyedül Karácsony Gergelyre hárítják a felelősséget."

Melinda: 

Melinda véleménye Forrás: Facebook

Erika: a főpolgármestert kellene elküldeni gyomirtásra."

Nézd meg videónkon, hogyan vélekednek a fővárosiak!

 

Hatalmas gyomtenger és Demszky-buckák a körúton. Forrás: Metropol

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek