Támadás

Újbudai rendőrgyilkosság: Rettegnek a ház lakói, hogy visszatér hozzájuk az őrült késes támadó

Kóré Károly

Létrehozva: 2023.07.26.

Módosítva: 2023.07.26.

Fél a rendőrgyilkos visszatérésétől az az idős asszony, akinek lakásába betört Sz. Szilárd, mielőtt végzett a 29 éves Baumann Péterrel. A férfire ugyanis az ügyészség börtönbüntetés helyett kényszergyógykezelés kiszabását kérte, aminek értelmében az esetleges gyógyulása esetén, akár éveken belül szabadulhat. A ház többi lakója is attól tart, hogy visszatér hozzájuk az őrült támadó.

Marika máig látja maga előtt a rendőrgyilkos arcát. Ő volt az az idős asszony, akinek lakása ajtaját betörte Sz. Szilárd, miután január 12-én, éjjel őrjöngeni kezdett, és több szomszédjához is bezörgetett, mondván, az épületben démonok járnak. A lakók kihívták a rendőrséget. A helyszínre érkezett három rendőr megpróbálta a férfit lecsillapítani. Először átadta nekik a kését, amit Baumann Péter posztumusz főhadnagy betett a zsebébe. Már éppen megbilincselték volna, amikor hirtelen lekapcsolt a ház automata világítása, és az így keletkezett zavart Sz. kihasználva a kését visszaszerezte, majd azonnal szúrt. Baumann Péteren halálos sebet ejtett, a két társát könnyebb sérülésekkel szállították kórházba. Ők azóta ismét szolgálatba álltak.

Baumann Péter hősként halt meg. Fotó: Rendőrség

A támadó kimenekült az utcára. Az időközben érkező erősítésnek Sz. azt kiabálta, hogy muszáj volt a kollégájukat megszúrnia, mert meg akarták ölni. A férfit csak lövésekkel sikerült megfékezniük. Néhány napig az egyik budai kórházban ápolták, majd átszállították az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe. A szakértők megállapítása szerint a gyilkos elmebeteg, így nem büntethető. Az ügyészség erre való tekintettel nem tényleges életfogytiglan kiszabását indítványozta, hanem a kényszergyógykezelés elrendelését. Ez azonban azt jelenti, hogy amennyiben a kezelések eredményesnek bizonyulnak, és a férfit gyógyulttá nyilvánítják, akár éveken belül szabadlábra helyezhetik. Minderről a lapunktól értesült Marika, és ki is fejtette véleményét a lehetőséggel kapcsolatban.

Baumann_rendőrgyilkos
Sz. Szilárd rátörte az ajtót Marikára, mielőtt gyilkolt

Kiengedhetik? Jaj, ne! Ez szörnyű!

 - sóhajtott fel az asszony, aki a borzalmak napját képtelen kitörölni az emlékeiből.

Soha nem találkoztam korábban Szilárddal, akkor láttam először, amikor betört hozzám. Még a lakásba is bejött, hiába kértem, hogy menjen el. Ennyi élmény nekem elég is volt vele kapcsolatban, remélem, hogy soha többé nem látom. Nagyon bízom benne, ha kiengedik, nem akar újra itt lakni, hiszen félelmetes figura

 – mondta Marika, aki azt is elmesélte, hogy nem mer egyedül élni a lakásában.

A férjem régen meghalt, gyermekem pedig nincs, csak egy keresztlányom. A rokonok rendszeresen látogatnak, az egyikük itt is lakik velem, csak nappal dolgozik. Ő szokott bevásárolni, én pedig főzök rá. Szinte soha nem megyek el itthonról, mert súlyos beteg vagyok

 – fejezte be az egykori titkárnő.

Két - névtelenséget kérő lakó -, pedig a következőket mondta a támadóról.

- Állandóan balhézott, ezért már a rendőrgyilkosság előtt tartottunk tőle. Balhézott, őrjöngött! Nem voltunk tőle biztonságban -mondta egy idősebb férfi.

- A gyilkos mindig visszatér a tett színhelyére. De én bízom abban, hogy ez nem lesz igaz. Úgy tudom, a főbérlője is kidobta már a Szilárd holmiját - tette hozzá egy nő. 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek