Betegség

„Kétszer is leállt a szívem” – veseköve lett a 20 éves Gabriellenak, végül elvesztette a végtagjait

K.C.

Létrehozva: 2023.07.02.

Pillanatok alatt legyőzte a betegsége a fiatal nőt. Az orvosok pedig elhúzták a kezelését ágyhiányra hivatkozva.

Döbbenetes megpróbáltatásokat kellett megélnie egy mindössze 20 éves nőnek. A brazil Gabrielle Barbosánál húgyúti fertőzést diagnosztizáltak az orvosok, amit antibiotikummal kezeltek. Végül a vártnál sokkal súlyosabb következményei lettek a betegségnek...

hospice, segítség, önkéntes, haldokló, beteg, idős, életkor, kórház, gondoskodás, Shutterstock 239583778
Képünk illusztráció / Fotó: Africa Studio / Shutterstock

Gabrielle veseproblémái végül kórház kezeléshez, majd drámai módon négyszeres amputációhoz vezetett. A fiatal nő elmondásai szerint az egész azzal kezdődött, hogy munka közben fájdalmat érzett a veséjében. 

Infúzióra helyezték, és vesekő miatt kezelésbe vették. A fertőzés hamarosan tovább terjedt, de az állítólagos ágyhiány miatt hazaküldték. Mire felvették, az állapota drasztikusra romlott, és a fertőzés következtében mindkét kezét és lábát elvesztette.

- Március 31-én kerültem kórházba, de már nagyon rosszul voltam. Intubáltak, és kétszer is megállt a szívem. Hat napig mesterséges kómában voltam, és amikor felébredtem, azt láttam, hogy a kezem és a lábam be van kötözve. Az orvosoknak sokáig tartott, mire elmondták, hogy amputálni fognak, de én már sejtettem – árulta el lesújtva Gabrielle.

A fiatal nő most adománygyűjtésbe kezdett, hogy részt vehessen egy fizikoterápián, ami segítené alkalmazkodni az új életéhez. Instagram-oldalán már több mint kétszázezer követőre tett szert, megrendítő történetének köszönhetően.

A húgyúti fertőzés akkor alakul ki, amikor baktériumok jutnak be a húgyutakba. Általában antibiotikum-kúrával gyógyítható, és a tünetek általában röviddel a gyógyszeres kezelés után enyhülnek. Súlyosabb esetekben azonban a fertőzés elterjedhet. Ez akkor következik be, ha a baktérium a vesébe kerül, ahonnan a véráramba is bejuthat. Szélsőséges esetekben ez szepszishez vezethet, ritkán pedig halálos kimenetelű is lehet.

(VIA)

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek