Ítéletidő

Országszerte durva károkat okoztak az esőzések - Videó

K.C.

Létrehozva: 2023.06.08.

Több helyen is elmosta az utcákat és a házakat a hirtelen jött nagy eső.

Súlyos károkat okoznak az esőzések Heves és Nógrád vármegyében: házakat, pincéket, udvarokat áraszt el a nagymennyiségű esővíz - közölte a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) csütörtökön az MTI-vel.

Fotó: Pixabay

A tájékoztatás szerint a felhőszakadás és a zivatar egyre több feladatot ad a tűzoltóknak a koradélutáni órákban.

Elsősorban Heves és Nógrád vármegye érintett, ahol lakóházakba, pincékbe, udvarokba befolyt víz kiszivattyúzásához kérik a tűzoltók segítségét - ismertették.

A részletekről közölték, hogy a Heves vármegyei Recsken egy Gárdonyi Géza utcai lakóházat öntött el az esővíz a déli órákban. Mátraderecskén a nagymennyiségű csapadék több utcát is elárasztott, köztük a Kossuth Lajos utcából, a Mátyás király utcából és az Árpád utcából is jelentettek károkat - derült ki az összegzésből, amely szerint egyes lakóházak lakhatatlanná váltak, az Almás patak is kilépett a medréből a településen.

Úgy folytatták, hogy a Nógrád vármegyei Pásztóról több bejelentés is érkezett a koradélutáni órákban. A Kékesi úton egy családi házat veszélyeztet a víz, amit az egységek homokzsákokkal próbálnak visszatartani.

A Tóthegyes úton egy családi ház udvarát 50-60 centiméter magasságban elárasztotta az esővíz. Ugyancsak Pásztón a Nyikom utcánál kiöntött a patak, melynek hídját a tűzoltók lezárták a forgalom elől. Bercel településen, a Tabáni úton egy családi ház földszintjét és pincéjét is elöntötte a víz - sorolta a katasztrófavédelem.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek