Aktuális

Orbán Viktor: Brüsszel azt javasolja, hogy tegyük tönkre a családokat, a nyugdíjasokat

P. E.

Létrehozva: 2023.06.02.

Módosítva: 2023.06.02.

Orbán Viktor szerint ha tűzszünet lenne, akkor az infláció is gyorsabban csökkenne.

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel élőben jelentkezett a Kossuth Rádió reggeli műsorában. Orbán Viktor kormányfő a beszélgetés elején azt mondta, hogy nem Brüsszel dolga, hogy a rezsicsökkentésről döntsön. "Azt javasolták, hogy tegyük tönkre a magyar gazdaságot és az embereket. Olyasmit kért Brüsszel, ami ellen az én politikai közösségem 13 éve harcol" - mondta. 

Egy baloldali nyugdíjas is egyetért azzal, hogy ne fizessen 180 ezer forinttal többet havonta rezsiért - mondta Orbán Viktor. 

"Magyarországnak ki kell állnia az érdekeiért"

 - tette hozzá. Minden ami a megszorítás irányába mutat, azt el kell vetni. Egyébként nemzeti hatáskör a költségvetés megalkotása - hívta fel a figyelmet a kormányfő. Orbán Viktor szerint az államadósság és a költségvetési hiány csökkentését egyébként joggal várja el Brüsszel. 

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy 2024-ben meg kell védeni a nyugdíjasokat és a családokat. "Egy védelmi költségvetés lesz a jövő évi. Ha nem lenne háború, akkor persze sokkal kedvezőbb lenne a helyzet" - mondta a kormányfő. Több célt kéne kitűzni magunk elé, és a pénzügyminiszter átlátja ezeket a folyamatokat. Én biztonságban érzem az országot, amikor Varga Mihály dönt - tette hozzá. 

A költségvetés kénytelen arra építeni, hogy a háború el fog húzódni.  

Orbán Viktor: Le fogjuk törni az inflációt

Orbán Viktor szerint az infláció nem magától megy fel, és nem magától megy le. Most a háború energiája vitte fel - tette hozzá. A kormányfő közölte, hogy az infláció ellen harcolni kell, és az egy nagyon komoly vállalás, hogy letörjük az inflációt. "A háború elsődleges hatása az energiaárak növekedése volt." 

Miután Magyarországnak a legtöbb energiára van szüksége a rengeteg beruházás miatt, éppen ezért nagyon komoly inflációs hatás keletkezett. Ha működne Paks2, akkor hátradőlhetnénk - fejtette ki a kormányfő. 

Orbán Viktor miniszterelnök arról is beszélt, hogy az év végére "ha a fene fenét eszik is", le kell vinni egy számjegyűre az inflációt. Ha tűzszünet lenne, és megkezdődnének a béketárgyalások, akkor sokkal gyorsabban menne le az infláció - fejtette ki. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a háborúnak a legnagyobb vesztesei azok, akiknek meghalnak a hozzátartozói. Keleten a helyzet változatlan, a háború durva fázisába lépett - tette hozzá.  

Amikor itthon a baloldal karosszékből azt mondja, hogy háborúban állunk, akkor elment az eszük. Kinyílik az ember zsebében a bicska, amikor a leggazdagabb város embere arról beszél, hogy háborúban állunk. 

Az infláció megszüntetésének egyetlen biztos módja a béke! Az Európai Unió ma képtelen békét teremteni, ezért változtatni kell. A változtatás lehetősége jövőre jön el, az Európai Parlamenti választásokon. Olyan képviselőket kell az Európai Parlamentbe választani jövőre, akik békepártiak és nem háborúpártiak.

Orbán Viktor szerint a kisinyovi csúcson is lelkesen beszéltek a háborúról. A háborúról való beszéd is a háború része, mert ők úgy érzik, hogy benne vannak a háborúban, ahogyan Budapest főpolgármestere. Amíg ez a kormány van, addig nem fogunk háborúban állni Oroszországgal - tette hozzá.

"Mindenki lelkes Nyugaton az ukránok esetleges ellentámadása miatt. Ha támadok, akkor 3-szor nagyobb veszteségem lesz, mint a védekezőnek" - tette hozzá. A kormányfő szerint ebben a helyzetben vérfürdő egy ellentámadás indítása. 

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Nyugaton belelovalták magukat abba, hogy meg lehet nyerni ezt a háborút, így erről a háborús ösvényről nagyon nehéz lesz lejönni. Szerinte úgy lehet lejönni erről, hogy az emberek a választásokon leváltják a háborúpárti kabineteket. "Egész Európa és az emberek többsége nem áll a háború pártján, és bár erkölcsileg helyesen Ukrajna oldalán áll, de hogy mit szabad vállalni, abban már megoszlik az európai közvélemény. Csökken a háborúpártiak száma." 

A migrációs válság során is mi voltunk az elsők, akik szerint a határokat meg kell védeni, majd pár évvel később többen elismerték, hogy a magyaroknak igaza van - mondta a kormányfő. Hasonló lesz a helyzet a háború ügyében is.  

Az EP döntésével nem kell foglalkozni

A kormányfő arról is beszélt, ha magyar miniszterelnök, vagy választó vagy, akkor ki kell állni az igazunkért. Amikor nem mondtuk el a véleményünket, akkor mindig rajtavesztettünk - tette hozzá. Orbán Viktor szerint most ilyen nem lesz, persze ez egy nehéz helyzet. "Az uniós soros elnökséghez semmi köze nincsen az Európai Parlamentnek, ezzel nem is kell foglalkoznia az országnak, akár az eszkimók parlamentje is dönthetett volna erről."  

Kulcsfontosságú volt Erdogan győzelem

"Kifejezetten szurkoltam és imádkoztam Erdogan győzelméért, tragédia lett volna, ha nem ő nyer." 

Orbán Viktor elmondta, hogy a 4 millió embert nem enged ki az országból. Soros György embere volt Erdogan ellenfele. Ha Soros embere nyert volna, akkor több millió embert ránk eresztettek volna - ismertette a kormányfő. Törökországon keresztül jön az orosz gáz, és ha Soros-párti elnök lett volna, akkor erősen kétséges lett volna, hogy eljutott volna-e a gáz. Ráadásul békepárti Erdogan.

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088434_auto_resized.png
origo.hu

A TV2 házaspárja váratlanul különvált

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26455_resized.jpg?avcount=1711673113
origo.hu

Stana Alexandra elmondta, ki most az egyetlen férfi az életében

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17080391_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Együtt tette meg a bejelentést a kislánnyal kapcsolatban Young G Béci és Norina

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091834_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17086745_auto_resized.jpg
ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088417_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Beindult a mémgyár: mutatjuk a legfelkapottabb Magyar Péterről szóló mémeket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26454_resized.jpg?avcount=1711673113
origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17063274_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 20.: a Bika bízzon magában, a Bak nézzen az álarc mögé

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091872_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Rendőrök lepték el az eltűnt kétéves Danka otthonát: Markológéppel ássák fel a területet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711673113
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17079298_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Kiszállok" – Ennyi volt, Till Attila elbúcsúzott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090709_auto_resized.jpg
borsonline.hu

4 csillagjegy, akinek nagy felismeréseket hoz az élet még a napfogyatkozás előtt

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/exuIu_AbRG4eF0Q92vXzfxtL7aSxQ846EekyWfb8AfM/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2NjZjZhNTEwNTUxODRiNDJhYmFiMGQ2MDY1NzMzMmIy.jpg
tragédia

"Az apja rögtön a vízbe ugrott, én hívtam a mentőket" - Megszólaltak a Kecskeméten vízbe fulladt Andorka szülei