Botrány

Lebukott betegével a magyar háziorvos - részletek a felháborodást keltő kapcsolatról

Létrehozva: 2023.06.08.

Vizsgálat nélkül, pénzért írt fel veszélyes gyógyszereket páciensének egy háziorvos.

Kihasználta betege gyógyszerfüggőségét egy háziorvos, aki 2022 januárja és 2023 áprilisa között korrupt kapcsolatot alakított ki a pácienssel. Anélkül, hogy megvizsgálta volna pénzért cserébe írt fel neki és családjának vényköteles, nyugtató hatású gyógyszereket. Alkalmanként 3-8 doboz tablettát írt fel legalább 2-5 ezer forintért. Kevesebb mint másfél év alatt összesen 485 alkalommal írt fel vényköteles nyugtató hatású gyógyszert a betegének és 449 alkalommal a páciens feleségének. Ezen felül az orvos a rendelése során legalább további három embertől fogadott el hálapénzt.

Kihasználta betege gyógyszerfüggőségét egy háziorvos Fotó: Pixabay

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta az orvost és elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2023. október 7-ig.

A magyar modell és orvosa sem úszta meg

Legutóbb egy magyar modell és orvosa bukott le. A nő szexuális szolgáltatást ajánlott fel a szakembernek a fogyását elősegítő gyógyszer receptjéért cserébe. A nyomozás során kiderült, hogy a nő március 6-án vette fel a kapcsolatot a háziorvossal, akinek szexuális szolgáltatását ajánlotta fel cserébe azért, hogy orvosi vényre felírjon neki egy fogyását elősegítő gyógyszert, amelyre ő nem jogosult, mivel azt cukorbetegek kezelésére alkalmazzák. 

A police.hu szerint az orvos, a nő ajánlatát elfogadta, és eleget tett a kérésének annak ellenére, hogy nem tartozott az ellátási körzetébe, valamint a kért gyógyszer felírására háziorvosként sem volt jogosult. A nyomozók kutatást tartottak a modell budapesti lakásában, ahol megtalálták és lefoglalták az orvosi vényre kiváltott gyógyszert.

A rendőrök a nőt és a férfit gyanúsítottként kihallgatták, vallomást egyikük sem tett. Személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés nem történt, a büntetőeljárás alatt mindketten szabadlábon védekezhetnek.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek