Botrány

Áll a bál: ezt mondta a Joe Biden fia elleni nyomozás két koronatanúja

B.P.

Létrehozva: 2023.06.23.

Az elnök mindent bevetett. Az Igazságügyi Minisztérium elleni vád a legsúlyosabb.

Elképesztő dolgok derültek ki az Egyesült Államok elnökéről, Joe Bidenről, és annak fiáról, Hunter Bidenről, miután az amerikai képviselőház adóügyi bizottsága nyilvánosságra hozta a Joe Biden fia elleni nyomozás két koronatanújának vallomást. Az érintettek azt mondták, hogy az elnök a szövetségi ügynökségeket felhasználva manipulálta a vizsgálatot. Jason Smith biztossági elnök szerint a tanúvallomások megmutatják, hogy az adóhatóság (IRS), a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és az Igazságügyi Minisztérium (DOJ) sorozatosan kötelességszegéseket és kormányzati visszaéléseket követett el annak érdekében, hogy elfedje Hunter Biden és édesapja korrupciós ügyeit. A Fox News beszámolója szerint mind közül a minisztérium elleni vád a legsúlyosabb, az Egyesült Államokban ugyanis a tárca a vádhatóság szerepét is ellátja a szövetségi ügyekben, a miniszter tehát egyszerre főügyész is ezekben az esetekben.

BIDEN, Joe
Fotó: Allison Dinner

Ahogy arról a Ripost beszámolt, Hunter Biden kedden bűnösnek vallotta magát két adóügyi, valamint egy illegális fegyvertartással kapcsolatos bűncselekményben. Azonban ennek ellenére sem kell börtönbe vonulnia, ugyanis vádalkut kötött az édesapja közvetett irányítása alatt álló Igazságügyi Minisztériummal, így néhány év próbaidővel megúszta a botrányt. A megállapodás értelmében a Hunter elleni szövetségi nyomozás végleg lezárult, így bírósági tárgyalásra nem fog sor kerülni. Hogy ez mennyire „igazságos”, azt a nyomozásban eljáró ügynökök csütörtökön nyilvánosságra hozott tanúvallomása mutatja meg.

Gary Shapley Jr. különleges adóhatósági ügynök, a Hunter Biden elleni vizsgálat egyik vezetője (2020-ban vette át az ügyet) azt mondta, hogy az ügyben hozott döntéseket az elnök környezete befolyásolta. Mint fogalmazott, Hunterrel szemben nem érvényesítették a hatályos adójogi szabályokat, az Igazságügyi Minisztérium törvénytelenül beavatkozott a vizsgálatba, az IRS vezetői pedig megtorlással fenyegették azokat az adóhatósági alkalmazottakat, akik elutasították a kötelességszegést, és folytatni akarták a vizsgálatot.

A Hunter Biden elleni vizsgálat minden szakászában olyan indokolatlan döntések születtek, melyek a gyanúsított javát szolgálták

– fogalmazott vallomásában Shapley, aki szerint a felettesei szándékosan hátráltatták a nyomozást, akadályozva a végrehajtási intézkedéseket. Valamint korlátozták azoknak körét, akiket tanúként kihallgathattak, a minisztérium pedig rendszeresen félrevezette a nyomozókat, és minden intézkedést hónapokkal elhalasztottak.

 

A másik informátor – akinek nevét nem hozták nyilvánosságra – arról beszélt, hogy 2014 és 2019 között Hunter Biden és társai nagyjából 17,3 millió dollárt kaptak Ukrajnától, Romániától és Kínától – az elnök fia egyedül 8,3 millió dollárt. Mint fogalmazott, ebben az ügyben vádat akartak emelni Hunter ellen, az ügyészek azonban megakadályozták ezt.

 

A Ripost arról is ír, hogy képviselőház adóügyi bizottsága a vallomások mellett nyilvánosságra hozott egy WhatsApp-üzenetet is, amit Hunter Biden 2017. július 30-án küldött Henry Csaonak (angol átírással Henry Zhao), a Kínai Kommunista Párt egyik tisztviselőjének, a Harvest Fund nevű kínai vagyonkezelő vezérigazgatójának.

„Itt ülök az apámmal, és szeretnénk megérteni, miért nem teljesült a kötelezettségvállalás. Mondja meg az igazgatónak, hogy ezt most szeretném megoldani, mielőtt kicsúszik a kezéből, és a most azt jelenti, hogy még ma este. Itt ülök, és várom a hívását apámmal”
– fogalmazott fenyegetően Hunter a kínai üzlettársának írt üzenetében, amiből egyértelműen kiderül, hogy Joe Biden aktívan részt vett a fia korrupciós ügyeiben.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek