Hatalomátadás

Íme a birodalom új vezetője: "drogos botrányfotók" és fényűző partik a Soros-kastélyban

Létrehozva: 2023.06.13.

Alexander Soros átveszi a tőzsdespekuláns apja 25 milliárd dolláros birodalmát.

A 92 éves Soros György hétvégén hivatalosan is átadta a több milliárd dolláros birodalmának vezetését a 37 éves fiának, Alexnek. Noha korábban a Soroshoz közel állók azt gondolták, hogy egyértelműen Alex féltestvére, az 52 éves, pénzügyi hátterű jogász, Jonathan Soros lesz a birodalom új vezetője, mostanra nyilvánvalóvá vált, hogy az idősebb Soros már minimálisan sem ad a látszatra: a birodalom élére nem pénzügyi szakember kell, hanem csak a politika befolyásolása iránt érdeklődő Alex. A trónörökösként adott első interjújában az ifjú Soros elmondta, hogy folytatni kívánja a baloldali politikusok és ügyek támogatását világszerte, valamint fenyegetően és cinikusan külön kiemelte, hogy őt "jobban érdekli a politika, mint az édesapját".

Soros György hivatalosan is átadta birodalmának vezetését a 37 éves fiának, Alexnek

Soros György háromszor nősült. Harmincévesen vette feleségül a német származású Annaliese Witschakot, akitől három gyermeke (Robert, Andrea és Jonathan) született. A magyar származású tőzsdespekuláns 1983-ban nősült újra, második felesége Susan Weber volt, akivel két közös gyermeke, a politikai trónörökös Alexander és Gregory James született. 2005-ben aztán ez a házasság is véget ért, majd a tőzsdespekuláns legutóbb 2013-ban nősült, amikor elvette a nála 41 évvel fiatalabb Tamiko Boltont

A trónörökös Alexander édesanyja, az orosz bevándorlók gyermekeként született Susan Weber - önhibáján kívül - sosem tudott szoros érzelmi kapcsolatot kialakítani a nagyobbik fiával. Korábban megjelent életrajzi cikkek szerint a kicsi Alex gyakran mellőzte az édesanyját, helyette inkább az édesapja társaságát kereste. Az iskolai nyári szünetekben például rendszeresen hosszú órákra elvonult édesapja levéltárába.

Alexander buborékban nőtt fel, a New York-i felső tízezer köreiben. A hétköznapi élet kihívásaival sosem kellett foglalkoznia, ennek megfelelően az ideje nagy részét féktelen bulizással töltötte. Alex először 2008-ban került a tengeren túli címlapokra, amikor "drogos botrányfotók" készültek róla egy helyi elitklubban. Az akkor megjelent bulvárhírek szerint az aranyifjú betegesen kereste a nyilvánosságot, miközben úgy szórta az apja pénzét, mintha nem lenne holnap.

Soros Alex ilyen és ehhez hasonló "drogos botrányfotókkal" került először a tengeren túli címlapokra

Korabeli sajtóbeszámolók szerint a 2000-es évek közepén az ifjú Soros "partivillává" változtatta édesapja New York-i luxuskastélyát.. A közösségi oldalakra feltöltött fotók tanúsága szerint a 20 ezer négyzetméteres Soros-villában Alex heti rendszerességgel szervezett - részeg bújócskával megspékelt - féktelen bulikat A-listás celebek, szupermodellek és profi sportolók részvételével. 

Soros Alex egy időben "partivillát" csinált édesapja New York-i luxuskastélyából
Alex egy ilyen féktelen buli alkalmával ismerkedett össze későbbi élettársával, Maxwell Osborne-val

Alex egy ilyen parti alkalmával ismerkedett össze későbbi élettársával, a divattervező és politikai aktivista Maxwell Osborne-val. Kettejük kapcsolatát celebeket felülmúló módon fotók tömegével dokumentálták nyilvánosan. Noha a New York-i felső tízezer köreiben már régóta köztudomású volt, hogy ők ketten egy párt alkotnak, a Soros-fiú politikai szerepére tekintettel mégis okoztak némi meglepetést, amikor 2018 szilveszterének éjjelén egy látványos videóval, sőt egy közös ágyfotóval hivatalosan coming-outoltak, egyenesen Dominikából, a közös szállodai szobából.

Soros Alex egy közös ágyfotóval coming-outolt
Aztán jött a másik...

Maxwell és az ifjú Soros azóta is nyíltan vállalják kapcsolatukat. Nem készülhet róluk olyan közös fotó, ahol ne fognák szorosan egymás kezét, ne ölelkeznének, ne kapaszkodnának már-már görcsösen egymásba - egyéb túlfűtött jelenetekről nem is beszélve. 

Alex és Osborne görcsösen kapaszkodnak egymásba a közös fotóikon

A tengeren túli elemzők szerint Soros Alexander vezetésével minden ugyanúgy megy tovább majd a Soros-birodalomban - csak még radikálisabban és hangosabban. Célja apja célkitűzéseinek bővítése, láthatóan mindent még erőszakosabban akar megvalósítani. Azt is bejelentette, hogy az eddigieknél is több pénzügyi támogatásra számíthat majd tőle az amerikai baloldal.

"Gyűlölöm azt a gondolatot, hogy a pénz beszél, de ha a másik fél így politizál, nekünk is ezt kell tennünk"

- fogalmazott Alex a Soros-birodalom átvétele után adott első interjújában. Ebben azt is elárulta, hogy meglehetősen hasonlóképpen gondolkodik az édesapjával, és tervei szerint továbbra is arra kívánja használni a család vagyonát, hogy a nemzetközi baloldalt pénzelje. "Politikusabb beállítottságú ember vagyok, mint az apán" - szögezte le a trónörökös, mintegy előrevetítve, milyen aktivizmusra számíthatunk tőle.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17179797_auto_resized.jpg
origo.hu

Összeverték Németh Kristófot, kihívták a rendőrséget

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27644_resized.jpg?avcount=1714633510
origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180777_auto_resized.png
metropol.hu

Hatalmas lyukat találtak a Földön, a mérete még a kutatókat is meglepte

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180580_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Újabb fogadást tartott Pressman: mutatjuk, ezúttal kiket hívott meg a nagykövet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180888_auto_resized.jpg
ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180430_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Jönnek a viharok, ha ilyen tetője van, érdemes figyelnie

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27654_resized.jpg?avcount=1714633510
origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17178675_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Tóth Gabi nem titkolja tovább: romokban van az élete

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714633510
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180398_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Hét csillagjegy, akire nagy változások várnak májusban

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/ryFyxt_g2nQRoVqKGkjeG-vgMF3hk1UyrS1sddxlpQg/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzYyMWY1YTExNjExYTQyYzdiMmQ0OWUzZDhjNGI2YWI0.jpg
Betegség

Lacusért és Bogiért küzdenek a szüleik: senki sem tudja pontosan, mi a két kisgyermek baja