Dráma

„Emberségből jeles” – vonaton lett rosszul Anci néni, így segítettek rajta

Mongyi Nikolett

Létrehozva: 2023.06.23.

A vonatot megállították egy gázolás miatt, ezért minden utasnak le kellett szállnia a szerelvényről. Ám a kórházból hazafelé igyekvő Anci néni rosszul lett.

„Úgy hordozták, akár egy hercegnőt” - kezdte beszámolóját a Metropolnak Cserép Éva. A napokban a 88 éves édesanyjával tartott hazafelé. Délután kettő óra körül indult a vonat a Nyugatiból, ám útközben Dorog és Esztergom kertváros között megállították a szerelvényt. Vonatgázolás történt, ami miatt az összes utasnak el kellett hagynia a szerelvényt. Ám ekkor Éva édesanyja, akit mindenki  csak Anci néninek hív, rosszul lett. Őt a kiérkező mentősök és tűzoltók látták el. 

Az asszony elsírta magát meghatottságában. / Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

 

Édesanyámnak rákja van, emiatt voltunk az onkológiai intézetben vizsgálaton

– kezdte Éva, majd folytatta: - Mindig autóval szoktunk menni, de sosem találok parkolót, ezért úgy döntöttünk, hogy most az egyszer vonattal megyünk. Minden rendben volt, már hazafelé igyekeztünk, amikor megállították a vonatot. Hamar jött is a kalauz, aki közölte, hogy mindenki vonuljon hátra, mert gázolás történt…

Éváékat úgy tájékoztatták, hogy egy tahitótfalui férfi ugrott a vonat elé.

Azt mondták, hogy egy férfi kilépett a bokorból és a vonat elé vetette magát

 – folytatta. - Elkezdtek az utasok leszállni és mi utoljára maradtunk, hiszen édesanyám nehezen mozog. Ekkor már a balesethez kiérkeztek a katasztrófavédelem emberei és a mentők is. Elsőnek a tűzoltók jöttek oda hozzánk, mivel látták, hogy nehézkes a leszállás.

A szakemberek azonnal Anci néni segítségére siettek.

Éva üzent a szakembereknek. / Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

A tűzoltók hoztak neki egy létraszerűséget, majd szó szerint lekapták őt a vonatról 

– mosolygott Éva.  - Próbáltak viccelődni is édesanyámmal, ami nagyban megkönnyítette a kommunikációt, illetve ezzel építették a bizalmat is. Elvitték őt a hűvösbe, majd megkérdezték, hogy mit tudnak még segíteni. Ezután elmentek a túlsó oldalon lévő mentősökhöz, elkértek tőlük egy hordszéket, amit négyen tudnak megemelni. Ebbe ültették bele az édesanyámat, majd átcipelték a síneken, mint egy kis hercegnőt. Közben láttuk a letakart testet is a sínek mellett… Nagyon sajnáltuk a férfit.

A helyszínelés miatt nem indult tovább a vonat, ezért az utasoknak az egy kilométerre lévő buszmegállóhoz kellett kisétálniuk a tűző napon.

A tűzoltók átadták édesanyámat a mentősöknek, akik ugyanolyan nagy szeretettel bántak vele, mint az előző szakemberek

 – folytatta elbeszélését Éva. - Felajánlották, hogy elvisznek minket a buszmegállóba, de ha édesanyám rosszul van, akár hazáig is. Annyira jólesett, hogy ilyen emberséges mindenki, hogy édesanyámmal elsírtuk magunkat. Szeretnék üzenni is nekik: 

Nagyon sok egészséget és kitartást kívánok a munkátokhoz! A magánéletetekhez pedig tengernyi boldogságot! Nagyon hálás vagyok nektek!"

 - zárta szavait.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek