Tragédia

Friss információk a Szlovákiában karambolozó magyar buszról: ők utazhattak a járaton

K.B.

Létrehozva: 2023.05.15.

Kiderült az is, hogy milyen állapotban vannak a sérültek.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára több részletet is közölt a szörnyű szlovákiai buszbalesettel kapcsolatban a Facebook-oldalán és az M1 csatornáján.

szlovák baleset
Kiderült, hogy milyen állapotban vannak a sérültek  Fotó: Michal Svítok

Menczer Tamás elárulta, hogy jelenleg információik szerint egy ember életét veszítette, 13-an súlyosan, 8-an közepesen, 37-es pedig könnyebben sérültek meg a baleset során. A politikus posztja alatt több ember is felhívta rá a figyelmet, hogy budapesti és miskolci nyugdíjasokat szállíthatott a busz, amelynek neki ütközött egy figyelmetlen kamionsofőr a D2-es szlovák autópályán. Ezt maga Menczer Tamás is megerősítette a televízióban, amikor azt mondta, hogy "feltehetően nyugdíjasok" utaztak a buszon. Hozzátette, hogy az utaslista az autóbuszban van, így nehezebb összeírni, hogy pontosan hányan és kik utaztak a járművön.

A politikus kiemelte, hogy a pozsonyi nagykövetség munkatársai is a helyszínen vannak, és az összes érintett kórházban jelen lesznek, ahol ápolják a sérülteket. 

A műsorból kiderült az is, hogy mind a két sofőrnek negatív lett az alkoholtesztje. 

A Külgazdasági és külügyminisztérium azt kéri, a hozzátartozók a sérültekről a magyar konzuli szolgálat honlapján lévő call center számán érdeklődjenek.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek