Csalás

Te is szoktál interneten fizetni? Most nagy veszélyben lehetnek a bankkártyaadataid

Létrehozva: 2023.05.01.

Figyelmeztetést adtak ki a felhasználóknak, nehogy mindent elveszítsenek.

Aljas trükkel akarják kiüríteni a bankszámlákat kiberbűnözők. A PayPal egy nagyon népszerű elektronikus kereskedelemre szakosodott, pénzforgalmi szolgáltatásokat nyújtó vállalkozás, rengetegen már regisztrált felhasználóként fizetnek vele az internenten. Most azonban figyelmeztetést kaptak, hogy nagy veszélyben vannak.

Ha t is szoktál interneten fizetni, most nagy veszélyben lehetnek a bankkártyaadataid (Képünk illusztráció) Fotó: Pexels

A fizetési platform szerint az átverés többféleképpen is megtörténhet: számlát vagy pénzigénylést kaphatsz a PayPal-on keresztül, de olyan termékért/szolgáltatásért, amelyet soha nem rendeltél.

Ezekkel a csalásokkal megpróbálnak rávenni, hogy pénzt küldj egy csalónak, vagy add meg a személyes vagy bankkártyaadataidat - írja a The Sun.

Ráadásul nagyon meggyőző hamis számlákat állíthatnak ki, de ha meg vagy győződve arról, hogy nem tartozol pénzzel, akkor ez valószínűleg egy átverés lesz. A PayPal arra kéri felhasználóit, ha valaki csalást észlel, jelentse az esetet.

Legutóbb a Gmail-felhasználók kaptak figyelmeztetést, hogy veszélyben vannak, és még az eddigieknél is óvatosabbnak kell lenniük, ha olyan levelet kapnak, amely állítólag egyenesen a YouTube-tól jött. A világ legnépszerűbb videómegosztó portálja arra hívja fel a figyelmet, hogy csalók egy teljesen új módszerrel adathalászatot folytatnak e-mail címek és jelszavak ellopására. A hamis e-mailek, amelyek világszerte jelentek meg a felhasználók beérkező levelei között, teljesen eredetinek tűnnek. Ugyanis hogy még hitelesebbnek tűnjön a csalás, a levél a [email protected] e-mail címről érkezik, ami valóban egy Google tulajdonában lévő, ténylegesen használt e-mail cím. Pedig a csalókat gyakran a hamis e-mail cím buktatja le.


 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek