Időjárás

A fél országra riasztást adtak ki: ekkor érkezik meg jégesővel a felhőszakadás

K.C.

Létrehozva: 2023.05.06.

Módosítva: 2023.05.12.

A hétvégén megérkezik a rossz idő, ami sokáig maradni is fog. Ennek a változásnak sokan nem fognak örülni.

III. Károly király koronázási napján hazánkban nem lesz felhőtlen az időjárás. A fél országra elsőfokú riasztást adtak ki zivatar miatt. Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat. Az erősebb gócokhoz intenzív csapadék (~15-25 mm), apróbb szemű (1 cm-t nem meghaladó) jégeső, illetve szélerősödés (~50-60 km/h) társulhat.

Fotó: OMSZ

Szombaton északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és az északi tájakon szórványosan várható záporeső. Az ország déli felén gomolyfelhős, napos idő ígérkezik. 19 és 25 fok között alakul a hőmérséklet, délen akár nyárias meleg is lehet. A délkeleti szél néha megélénkül - írja a Köpönyeg. 

Vasárnap délen, délnyugaton lesz erősen felhős az ég, észak, északkelet felé haladva lesz több napsütés. Elszórtan lehet zápor, zivatar. Marad a 19-25 fokos maximum. Az északkeleti szél megélénkül.

Hétfőn továbbra is az ország délnyugati felén lesz több felhő, északkeleten többórás napsütés is lehet. Délnyugaton többfelé, máshol elszórtan valószínű zápor, zivatar. 17-23 fok várható.

Kedden erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé fordul elő eső, zápor. Megerősödik a délkeleti szél. 10-17 fok közé esik vissza a hőmérséklet.



 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek