Trend

2023 tavaszán könnyed és derűs lett a magyar divat

Létrehozva: 2023.05.05.

A divat világában hagyományosan New York, London, Milánó és Párizs határozza meg a trendeket, de az elmúlt időkben új városok és tervezők is nagy erővel törnek be a meghatározó szereplők közé. A koppenhágai és magyar divathét is egyre nagyobb teret követel magának az élmezőnyben, ahol már a magyar cégek és tervezők, vagyis az AERON és a NANUSHKA is komoly figyelmet kapnak.

Letisztult vonalak, ez a tavaszi AERON

Az AERON alapító tervezője, Áron Eszter így mesélt a koppenhágai divathét előkészületeiről. „Amikor elkezdtünk dolgozni a 2023-as tavasz-nyári kollekciónkon, egyszerre éreztük azt a csapatomban, hogy egy kis könnyedségre, lazaságra, derűre vágyunk. A kollekció kosztümjei leheletvékony gyapjúból készültek, bővebbek és még letisztultabbá váltak, mint korábban, valamint egy derűt árasztó színben, a rózsaszín egy nagyon kifinomult árnyalatában készültek: így alkotva tökéletes egyensúlyt a maszkulin szabás és a nőies árnyalat között.”

Fotó: AERON

Nyáron is jöhet a kötött

A kötött ruhadarabok idén nyáron is divatban lesznek: hordoznak egy bizonyos újszerűséget, és ha kellő műgonddal készülnek, a laza kötésnek köszönhetően kifejezetten praktikusnak számítanak a hőségben. „A jó időre tekintettel kifejezetten olyan fonalakat választottunk, amelyekből lazán kötött, tapintásra hűvös ruhadarabokat tudtunk készíteni, a ránk jellemző visszafogott színekben és sziluettekben. Ez a fekete nyári kötött ruha például a nehezebb anyagnak köszönhetően tökéletesen esik és előnyösen állhat mindenkinek. Igazán kifinomulttá pedig a ruhát ékszerként díszítő, arany színű A gomb teszi” – mondta el Eszter.  

Fotó: AERON

AERON ékszerek, megkoronázzák a nőket

„Tavaly nyáron már a nemzetközi divatszakma megismerkedhetett a koppenhágai divatbemutatónkon az ékszerkollekciónkkal, idén tavasszal pedig végre mindenki számára elérhetővé vált a weboldalunkon és a Szervita téri üzletünkben” – meséli a tervező. „Az első kapszulakollekciónk arany és ezüst darabjai a márka kezdőbetűjét formázó A motívumból rajzolódnak ki és olyanok, mint egy pont egy mondat végén: megkoronázzák a megjelenését egy nőnek.”  

Fotó: AERON

Nanushkánál hódít a horgolt

Az egyik legnagyobb tavaszi trend a horgolt darabok, legyen szó ruháról vagy felsőről, férfi vagy női viseletről. Ez a trend nemcsak felidézi a Nanushka magyar örökségét, hanem izgalmas mintákkal és kényelmes, szellős anyagokkal frissíti a gardróbunkat.

Fotó: Nanushka

Visszatérnek a bézs és lime árnyalatok

A bézs ruhák örök darabok, ebből adódóan elengedhetetlenek a fenntartható ruhatárból. A letisztult színeket és szabásokat könnyen fel lehet dobni egy merészebb színű kiegészítővel. A bézsen kívül az egyik legmenőbb tavaszi szín a lime, a kettő együtt pedig tökéletes párosítás. Ha a lime színnel még csak most kezdünk megbarátkozni, akár egy kisebb kiegészítő, például egy pénztárca jó bevezetés lehet ehhez a trendhez.  Akár a horgolt darabokat és a bézs árnyalatokat is lehet ötvözni egy laza, kényelmes, ugyanakkor összeszedett megjelenéshez.  

Fotó: Nanushka

Feltűnő rojtok dobják fel tavasszal a ruhát

A tavasz legfeltűnőbb trendje lett a rojt, mely most minden formában megjelenik a ruhákon, felsőkön, szoknyákon, táskákon is. Ezzel a játékos, de elegáns trenddel garantált, hogy felélénkítjük a ruhatárunkat és a nyári estéket.  

Fotó: Nanushka

Laza farmer a mindennapokra

A hétköznapokra a laza farmer darabok divatosak most. Ugyanakkor nem csak egyszerű kék farmernadrágokat és dzsekiket kell elképzelni, hanem mintás ingeket és bézs szetteket is. Ennek a trendnek a lényege a kényelem és az ebből adódó lazaság, így mindenki találhat magának való való darabokat most a magyar tervezők kínálatában.

Fotó: Nanushka

Igazán praktikusak az oversize táskák

A nagyméretű táskák idén tavasszal nemcsak trendik, praktikusak is. A micro táskák helyett most az oversize táskák jöttek divatba. Ezzek a kiegészítők sokoldalúan használhatóak és reggeltől estig  mindenhová prakikusak. Akár mindennapi használatra, akár kisebb, vagy nagyobb utazáshoz is jól jönnek. Az oversize táska egy alapdarab, ami elengedhetetlen egy női ruhatárba. 

Fotó: MARTON KECSKES

 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144870_auto_resized.jpg
origo.hu

Orbán Viktor elindítja a Fidesz kampányát - élőben az Origón

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27210_resized.jpg?avcount=1713541812
origo.hu

Budapesti luxusüzletrablás: újabb megdöbbentő fejlemények derültek ki - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142944_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140989_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Ukrajna bukásával Magyarország is veszélybe kerülhet egy amerikai elemzés szerint

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143206_auto_resized.jpg
ripost.hu

Visszatérnek a mínuszok, de ez még nem minden: mutatjuk, milyen időre készülj hétvégén

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143727_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Halálos baleset Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27217_resized.jpg?avcount=1713541812
origo.hu

Veszélybe került Marics Peti karrierje

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144981_auto_resized.jpg
travelo.hu

Ez a világ legforgalmasabb repülőtere

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27216_resized.jpg?avcount=1713541812
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713541812
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142646_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Next Top Model Hungary: Bikinis fotóval jelentette be, babát vár

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/eHoVeyx6gIlDwR7p63pRcTgYlu0g8sySEhGhq5IsMus/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzAzMjlkZWY5NTczZTQ5OGJiNjcyMzU4Mjc0Y2U2MmFk.jpg
Márka

A Mészáros-csoport megvásárolta a híres babaáruház-láncot