Megható

Majdnem elsírta magát örömében az édesanya: a beteg Szofika végre kimondta a legcsodálatosabb szót

F.I.

Létrehozva: 2023.04.01.

Módosítva: 2023.04.02.

Az 5 éves kis harcos, Szofi számtalan műtéten van már túl.

Az 5 éves Gondár Szofinak nem indult zökkenőmentesen az élete. Alig 2 napos volt, amikor koraszülöttként agyvérzést kapott. A kislány több agyműtéten is átesett. Szüleinek állandó odafigyelését igényli, hiszen kora ellenére rendkívül alulfejlett kortársaival szemben. 

A halmozottan sérült Szofika ad erőt édesanyjának.  Fotó: Bors

Édesanyjának, Beresnyák Beatrixnak sem egyszerű ez a helyzet, a kislány ugyanis alig lát, csupán a fényt és az árnyékokat észleli. Kortársaival ellentétben ő még nem beszél, egyedül enni és inni sem képes. Bár sok megpróbáltatás éri őket, a kis Szofi viszont minden nap erőt ad neki, hogy sose adja fel a reményt.

Szofi nagyon szereti a gyerekek és felnőttek társaságát egyaránt. Mindenkit elfogad, barátságosan, mosolyogva, félelem nélkül el van mindenkivel. Kitartó, türelmes és végtelenül erős kislány, aki nekem is minden nap erőt ad! A leküzdött akadályok helyére mindig újak jönnek, de nem adjuk fel soha sem! Nem hagyhatom cserben, hiszen egyetlen támasza vagyok

 – mondta lapunknak.

Bár a kislányt mai napig borzalmas rohamok kínozzák, imád közösségbe járni. Anyukájától megtudtuk, hogy most már próbálkozik a rövidebb, egyszerű szavakkal is.

Három éves kora környékén kezdett el reagálni ránk. Addig hiába beszéltünk hozzá, gügyögtünk neki, semmilyen reakciót nem tudtunk belőle kiváltani. Az utóbbi időben kezdett el ránk figyelni, most már ha beszélek hozzá, mindig nagyon édesen mosolyog. Én voltam a világon a legboldogabb, amikor végre ki tudta mondani azt, hogy "anya".

 – mesélte meghatódva Beatrix.

Szofi nagyon sok fejlesztésre jár, ahol mindig más és más emberekkel találkozik. Édesanyja az elején nagyon féltette, de a kislány nem fél senkitől.

Nagyon kitartóan tűri a fejlesztéseket. Azt figyeltem meg, hogy a gyógytorna közben például mindig felnyúl a kis kezével és megsimogatja a gyógytornász arcát. Gondolom így próbál valamilyen kapcsolatot teremteni vele. Imádnivaló kislány, tényleg! 

– árulta el.

A kislánynál 2 éve csípőficamot diagnosztizáltak, ami miatt nem tud terpeszteni a lábával, az izmok pedig tovább rövidülnek, ami hatalmas fájdalmakat okoz neki. Szülei emiatt jelenleg csípőműtétre gyűjtenek, hogy Szofikának esélye legyen megtanulni járni és fájdalmait is enyhítsék.

Ha Ön is szeretne segíteni a kislányon, ezen a linken megtalál hozzá minden információt, és ezen a számlaszámon megteheti: 11600006-00000000-98199749

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek