Remény

"Bízunk a csodában" – Még kómában fekszik a magyar zenész menyasszonya

I.F.

Létrehozva: 2023.04.22.

Vőlegénye koncertjén állt le a szíve, légimentővel szállították haza.

Az 51 éves Kerstie Metcalf és vőlegénye nagypénteken utaztak Magyarországra, hogy meglátogassák a férfi családját Pécsett. A meghitt családi hétvége után, hétfőn a férfi koncertet adott az egyik szórakozóhelyen. Az előadás közben Kerstie-t szívroham érte, majd epilepsziás rohamot kapott. A kiérkező mentősöknek a helyszínen kellett újraéleszteniük a nőt, majd amikor sikerült valamennyire stabilizálni az állapotát, a pécsi klinikára szállították.

Kerstie és fia, Sam  Fotó: Facebook

Nagyon aggódnak érte 

Ahogy azt korábban megírtuk, épségben hazaszállították az 51 éves Kerstie Metcalfot, akiért angliai családja már nagyon aggódott. A nő magyar vőlegényével látogatott el országunkba a húsvéti ünnepek miatt egy rövid családlátogatásra. Húsvéthétfőn kedvese egy pécsi szórakozóhelyen lépett fel, ahova a nő is elkísérte őt. A koncertteremben szinte megfagyott a levegő, amikor Kerstie egy szívroham következtében összeesett a tömegben. 

A nőt a pécsi kórházba szállították, ahonnan pár nap múlva légimentő vitte Angliába.

Az orvosok alapos vizsgálat után arra a megállapításra jutottak, hogy a nő agya visszafordíthatatlan károsodásokat szenvedett, ezért mesterséges kómába helyezték.

Az orvosok altatásban tartják, hogy megvédjék az agyát

 – mondta el a nő 28 éves fia, Sam.

Miért nem segített a követség?

A pécsi kórház végig tartotta a kapcsolatot az angliai Southend Egyetemi Kórházzal. A család ezek után felkereste a magyarországi brit nagykövetséget is, hogy megtudakolják, milyen lehetőségeik vannak Kerstie hazaszállítására.

– A nagykövetség azt mondta, hogy nem tudnak tenni semmit. Nem tudnak segíteni hazaszállítani, hacsak meg nem hal – árulta el a fiatalember a Borsnak.

Kerstie-nek semmilyen biztosítása nem volt, ezért az egészségügyi ellátást, illetve a légimentővel való hazaszállítást is a családnak kellett kifizetnie. Annak érdekében, hogy ez a pénz minél hamarabb összegyűljön és Kerstie családja körében lábadozhasson, szerettei egy GoFundMe adományoldalt hoztak létre.

Többekben felmerült a kérdés, hogy ha már hazaszállították anyámat, miért működik még mindig az oldal. Nagyon aggódtam az édesanyámért, ezért szerettem volna, ha mihamarabb itthon van. Kölcsönt vettem fel, hogy ki tudjam fizetni a légimentőt

 – részletezte, majd hozzátette: a pécsi kórházból is még várják a számlákat, illetve anyja továbbra is orvosi ellátásra szorul. 

Nem adják fel a reményt

A családnak fogalma sincs, mire számíthat, ha Kerstie-t felébresztik a kómából.

Bízunk a csodában. Hiszek abban, hogy anyám egy erős nő, aki igenis meg fog gyógyulni és talpra fog állni. Minden nap imádkozunk érte

 – mondta bizakodóan fia.

 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek