Részletek

Végezni akart magával a fonyódi átjáróban a nyugdíjas? – megszólalnak a gyászoló ismerősök

Létrehozva: 2023.03.08.

Nyugdíjas férfit gázolt el a vonat Fonyódnál kedden délben. A Bors kiderítette, vajon öngyilkosság történt vagy tragikus baleset.

Forrás: MTI

A halállal végződő baleset Fonyódon, a Fürdő utca és a Hun utca közötti vasúti átjáróban történt, ahol a közeledő vonat elgázolt egy idős férfit. Bár a helyszínre azonnal megérkeztek a mentők és a tűzoltók, a nyugdíjas életét már nem lehetett megmenteni. 

A férfit egy átjáróban gázolta halálra a vonat  (Képünk illusztráció)  Fotó: Pexels

A MÁV közleménye szerint az átjáróban rendeltetés szerint működött a fénysorompó. 

– A Déli pályaudvarról Nagykanizsára tartó, Balatonboglárról 11:30-kor elindult Tópart InterCity elgázolt egy embert Fonyódnál. Az átjáróban a fénysorompó jól működött a balesetkor - tájékoztatták az embereket. 

Fonyódi tragédia: Pista bácsi nem lett öngyilkos

Az eset a helyieket is megdöbbentette, sokan ismerték az áldozatot, a nyolcvanas éveiben járó Pista bácsit. 

Bár a Sonline azt írta, a férfi vélhetően öngyilkos lett, a környékbeliek úgy vélik, hogy mégsem erről lehet szó.

Nagyon sajnáljuk, ami Pista bácsival történt, nagyon kedvelte mindenki. Bár persze külső szemlélőként nem ismerhetjük, mi zajlott a lelkében, de nem láttunk rajta olyan jeleket, ami azt mutatná, hogy végezni akar magával

magyarázta egy ismerős. 

– Nem tudom elhinni, hogy szándékosan sétált volna a vonat elé. Én inkább úgy gondolom, hogy szörnyű baleset történt. Talán át akart ballagni az átjáróban, de lassabb volt, és nem ért át a vonat előtt. Nekem ez sokkal hihetőbb, mint a szándékosság – vélekedett. Az viszont bizonyos, hogy nem történt bűncselekmény, a rendőrség ugyanis közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az eseményeket. 

A helyiek szerint sajnos nem ez lenne az első eset, hogy valaki felelőtlenül próbál meg átkelni a síneken.

– Egyszerűen nem is értem, de nagyon sokszor látom, hogy emberek a jól látható tilos jelzés ellenére átsétálnak az átjárón. Nyilván a vonat érkezésére ráhagynak egy jó adagnyi biztonsági időt, de kérdem én, miért nem lehet megvárni, míg szabad lesz a jelzés? Egy ilyen esetben sajnos csak egyszer hibázhat az ember, nem éri meg a sietség szögezte le a férfi. 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek