Betegség

"Három napig nem tértünk magunkhoz" – magzatkorában kapott agyvérzést a kis Evelin

K.D.R.

Létrehozva: 2023.03.23.

Magzatkorában kapott agyvérzést Tóth Evelin, majd nyolc hónapos korában négyvégtagi bénulást állapítottak meg nála. A most 2 és fél éves kislány nem tud ülni, állni, sőt rágni sem. A szülei egy külföldi műtétre gyűjtenek, ami nagyban javíthatna kislányuk állapotán.

Forrás: Együtt Evelin Gyógyulásáért Alapítvány

Ha egy pár megtudja, hogy gyermeket vár, minden előkészületet megtesznek, hogy a baba megfelelő környezetbe és szeretetbe születhessen meg. Vannak azonban olyan tényezők, amelyekre a friss szülők sincsenek hatással: például, ha kiderül a magzatról, hogy beteg vagy egészségügyi kockázatok merülnek fel a várandósság alatt. Ez történt Klaudiával és férjével is, amikor a várandósság 20. hetében megtudták, hogy az édesanyának hasi miómája van. A műtét után az is kérdéses volt, hogy a kisbaba életben marad-e, orvosi csodával határos módon azonban a kis Evelin küzdött, nem adta fel és 3200 grammal a világra jött. 

Evelin 4 hónapos volt, amikor kiderült, hogy agyvérzést kapott magzatként  Fotó: Együtt Evelin Gyógyulásáért Alapítvány

A gyermek maga csoda

Evelin programozott császárral született és minden értéke jó volt. A legtöbb orvosi véleményre rácáfolt, hiszen a problémás terhesség után egészségesnek tűnő kislányként látta meg a napvilágot. Két és fél hónapos korában azonban édesanyjának feltűnt, hogy a kisbaba feszít és keveset eszik. 

Amikor láttam a tüneteket, még nem gondoltam, hogy nagy baj van. Az orvos azt mondta, hogy refluxa van a babánknak, ám később kiderült, hogy komolyabb dolog áll a háttérben. Elkezdtünk kórházról kórházra járni, végül a Bethesdában kiderült, hogy neurológiai a gond, és agyvérzése volt Evelinnek, valószínűleg még a méhen belül

– mesélte a Borsnak az édesanya, aki azt is elmondta, hogy a kislány körülbelül 8 hónapos volt, amikor megkapták a diagnózist: Evelinnek cerebrál parézise, azaz négyvégtagi bénulása van. Emiatt a kislány izmai letapadtak, és feszesség lépett fel nála. Bár Evelin már 2 és fél éves, a mozgás még mindig nehéz számára. Nem tud fogni, ülni, járni és a kezét sem tudja teljesen kinyújtani. Az izmok feszessége miatt rágni sem tud a kis csöppség, valamint nagyon nehéz számára az elalvás is. 

Ahogy megtudtuk a diagnózist egy kezdeti sokk ért minket. A férjemmel három napig nem tértünk magunkhoz

– árulta el az édesanya, aki már akkor tudta, hogy ebből fel kell tudniuk állni és menni kell előre, hogy a kislányuk megkapjon mindent, amire szüksége van. 

Egy séta is álom egyelőre

A kislány szülei minden követ megmozgattak, hogy Evelin megkapja a megfelelő fejlesztéseket. Dévény-tornára és fejlesztőházba kezdtek járni, majd jött a gyógymasszázs, a hidroterápia és a QRI hideglézer-kezelés. 

– Egy csoportban hallottam róla, hogy több hasonló betegségben szenvedő gyerkőcnek segít a Nazarov műtét, amit Barcelonában végez a világhírű Igor Nazarov doktor. A doktor úr megvizsgálta Evelint is és egyértelműen a műtétet javasolta – mondta Klaudia, aki kiemelte, hogy ez a műtét segítene Evelinnek, hogy apró bőr alatti bemetszésekkel felszabadítsák a feszességet és újabb mozgásformák váljanak lehetővé a kislány számára. 

Ha el tudnék menni vele egy jó sétára, már az is egy fejlődés lenne számunkra, hiszen most annyira feszít, hogy babakocsiba is nehezen ültethető be

– mesélt álmairól az anyuka, aki a Borsnak elárulta, hogy mint minden szülő, ő is a lehető legtöbb javulásban reménykedik a műtét után, de már annak is örülne, ha kislánya tudna ülni, vagy esetleg megpróbálkozhatna a mászással. 

– Igor Nazarov doktort nagyon sokan dicsérik. Bízunk benne, hogy megkönnyíti Evelin életét meg a miénket is. A műtéttel a kislányunk kapna egy esélyt arra, hogy egy új mozgásformát elsajátíthasson, hiszen az izmai végre engednék számára – mondta Klaudia. 

Az orvosi beavatkozás azonban komoly anyagi költségekkel jár, amit a család nem tud előteremteni. A műtéthez 5 napos kint tartózkodásra van szükség, valamint utána intenzív rehabilitációra. Ehhez összesen 4 millió forintra lenne szüksége a családnak, ezért most gyűjtést szerveznek kislányuk műtétére az Együtt Evelin Gyógyulásáért Alapítványon keresztül. A pénzt legkésőbb szeptember elejéig kellene a családnak összegyűjtenie, hogy abban a hónapban már megműthessék a kislányt. 

A kis Evelin rendszeresen vesz részt fejlesztésben  Fotó: Együtt Evelin Gyógyulásáért Alapítvány

A rokonok és ismerősök is Evelint segítik

Evelin egy mosolygós, vidám, figyelmes kislány. Ahogy édesanyja mondta: egy kis szeretetgombóc. A fejlesztők is nagyon szeretnek vele dolgozni, hiszen együttműködő. Imád játszani, főleg labdázni. A kislány fejlesztéséért Klaudiáék egész családja összefogott, és a barátok, ismerősök is támogatják, bíztatják a fiatal párt. 

– A nagyszülők és a testvéreink is nagyon sokat segítenek nekünk, de főként egymásban kell tartanunk a lelket, hiszen ezt senki nem tudja igazán átérezni, csak az, aki benne van. A gyűjtésben is számíthatunk az ismerősökre, illetve a környék is megmozdult, hogy bemutassák a történetünket és bíztassa az embereket a támogatásunkra – árulta el az édesanya. 

Bízunk benne, hogy meglesz a műtét ára és utána a rehabilitáció is sikeres lesz. Ez a 4 millió forint mindenre elég lenne. Pozitív vagyok és érzem, hogy meglesz. Sikerülni fog, mert ennek sikerülnie kell. Ehhez így kell hozzáállni

– emelte ki bizakodóan Evelin édesanyja, aki minden pénzbeli adománynak örül, amivel közelebb kerülhetnek a műtéthez és elérhetik a céljukat, ami nem más, mint egy jobb életminőség megteremtése kislányuk számára. 

https://cdn.borsonline.hu/2023/03/blSw7ZqmitkTpMcEJBFaO3_qkxBT3mJk1jdyQIk-M3o/fill/276/155/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzllYjIxMDRmZDk3ZTRhMzZhNDVjYjM1ODkyZTNmM2Ux.jpg
Ezt ne hagyd ki!

„Kérlek Urunk, ne engedd el őt!” – Egy ország imádkozik az uszodában agyvérzést kapott 12 éves Mikiért

Rengetegen szorítanak, hogy a 12 éves fiú mielőbb felépüljön.

 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17085641_auto_resized.png
origo.hu

Jelentős műsorváltozás lesz a TV2-n

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26456_resized.jpg?avcount=1711695013
origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090709_auto_resized.jpg
borsonline.hu

4 csillagjegy, akinek nagy felismeréseket hoz az élet még a napfogyatkozás előtt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091237_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Főügyész Magyar Péter felvételéről: így nem törölhető a tartalom

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17086839_auto_resized.jpg
ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17092191_auto_resized.png
hirtv.hu

Vezércikk - ilyenkor hol vagytok baloldali harcos amazonok? + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26457_resized.jpg?avcount=1711695013
origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091619_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 29.: Túlcsordulnak az érzelmek nagypénteken

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17079298_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Kiszállok" – Ennyi volt, Till Attila elbúcsúzott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711695013
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084794_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091872_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Rendőrök lepték el az eltűnt kétéves Danka otthonát: Markológéppel ássák fel a területet

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/F3OgdeP5THs1FGN0dLgE0ZgrEAumFu0hzgOkiKp3jlU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzg3YTQ4NGVkZjlkMTRhNGNiYThlMzM0YzE4ZWRjYzNh.jpg
Aktuális

Varga Juditék legnagyobb fiának is elege van a lelki terrorból nem akar Magyar Péternél lakni

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/_BTJW0fSOY89ZQgaCs27P5pL6yQ1MJ1tfUCsg5d5DhY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMzZjY4MDg4NmYxMzQ3ZDU5YzJlYjZkZmY5YTI0ZDE1.jpg
Tűz

Álmukból felriadva menekültek az emberek: drámával indult a húsvét Budapesten