Szívszorító

A kistestvére szorította halott 10 hetes húga testét: "Superman vagyok, meg tudom menteni"

P. E.

2023. március 25. szombat 06:00

A család szíve megszakadt, amikor a 10 hetes kislány elhunyt.

Teljesen összetört a család, amikor elhunyt a 10 hetes kislányuk. A londoni Lois Goodman és férje, Daniellel alig várták, hogy megszülessen harmadik gyermekük. Úgy tűnt, a terhességgel nincs semmi gond, ám amikor 2016 szeptemberében megszületett Noa, a baba elkékült és nehezen kapott levegőt. Azonnal az intenzív osztályra vitték, ahol öt hetet töltött. Agykárosodást diagnosztizáltak nála, majd hazaengedték a családjához.

Fotó: Shutterstock

Öt héttel később Noa belázasodott, így azonnal a Barnet Általános Kórházba vitték. Ott azonban az orvosok azt mondták Loisnak, hogy adjon neki Calpolt (lázcsillapító), és vigye haza – Noa azonban két nappal később meghalt.

Lois elmesélte, hogy felsikoltott, amikor meglátta lányát férje karjaiban. Legidősebb fia, Loir, aki akkor négy éves volt, berohant, megfogta kishúgát és azzal próbálta nyugtatni a szüleit, hogy azt hajtogatta: "Én Superman vagyok, meg tudom menteni”.

Lois és férje gyászterapeutához járt, hogy megbirkózzon a veszteséggel. Eközben jött rá az asszony, hogy ő is segíteni szeretne másokon, így életvezetési tanácsadónak tanult. 

"A lányom okkal volt ebben a világban. Ma nem lennék az, aki vagyok, ha ő nem érkezett volna közénk. Úgy éreztem, cserbenhagytak az orvosok. De azt is elismerem, hogy minden okkal történik, és mindenki ott van, ahol lennie kell a tökéletes időben" - vallja most Lois.

"A harmadik trimeszterem óta éreztem, hogy itt valami baj van, de a vizsgálatok során nem találtak semmit. Aztán császármetszéssel világra hoztam Noát, aki furcsán sírt fel, de odaadták nekem. Egy nővér vette észre, hogy nem lélegzik és kékülni kezdett. Azonnal az intenzívre vitték. Ez óriási sokk volt a számomra."

Amikor Noa belázasodott, abba a kórházba vitték vissza, ahol a korábbi vizsgálatokat végezték rajta. Ekkor azonban jószerével a babához sem értek, csak hazaküldték őket. A szülők megegyeztek, hogy másnap visszaviszik a kicsit a kórházba, de erre már nem kerülhetett sor, mert édesapja karjaiban este meghalt.

"Ahogy ránéztem, tudtam, hogy elment. Felsikoltottam. Daniel még megpróbálta újraéleszteni, de nem sikerült. Loir bejött, megfogta és azt mondta, ő Superman, meg tudja menteni. De ekkor én már tudtam, hogy örökre elvesztettük. És ez megölt belülről. Mert én vagyok az édesanyja, de nem tudtam megmenteni".

Végül az élet gyógyította be a szívüket. 2020-ban ugyanis kiderült, hogy az akkor 40 éves Lois újra gyermeket vár. Végül egy egészséges kisbabának adott életet.

„Noa elvesztése ráébredt arra, hogy mi a fontos. Egy ideig abban a buborékban voltam, hogy nem akartam foglalkozni a világgal, és amikor kiléptem belőle, kezdtem úgy érezni, hogy nem igazán érdekel, mit gondolnak mások. Rájöttem, hogy azt fogom tenni, ami jó nekem és a családomnak, és megpróbálom a legtöbbet kihozni az életből.”

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16060384_auto_resized.jpg
origo.hu

Kirúgták a Real Madrid történetének legrosszabb igazolását

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15775_resized.jpg?avcount=1685851210
origo.hu

Ettől az ukrán bejelentéstől félt mindenki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16058017_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Elfeledett fénykép buktatta le az időutazó nagyapát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16060672_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Svenk: Hogyan készül a jó filmes plakát?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16057938_auto_resized.jpg
metropol.hu

Megszólalt Ágica a reggeli rosszulléte kapcsán: a legrosszabbkor jött

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15776_resized.jpg?avcount=1685851210
origo.hu

Titokzatos férfival töltötte az estét Schobert Lara - fotók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16059207_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Citrom és fokhagyma: ezzel a filléres házi csodaszerrel búcsút inthetsz a meszesedésnek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16059013_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Singh Viki toxikus kapcsolatáról beszélt: Vert és megalázott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16060705_auto_resized.jpg
borsonline.hu

A helyzet fokozódik, kezd elmérgesedni ByeAlex és Ganxsta Zolee ügye

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2023/06/Jo8zrohf2ghfN4wu7707kNc0rRicZt1Cw2q-1wOwI6I/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzIzNzQxOGVmNTBiYjRjZDA5YWU1NjEyNTBmYTBlMDc3.jpg
Tragédia

HÉV-baleset: az öngyilkost támadják, teljesen összeomlott a vezető

https://cdn.borsonline.hu/2023/06/9NtL2X3FDNZCV_CKe1ta9feaySAqD9t2-6WzbBq1trA/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2NmZWY2MWY4YzBmMzRlNGY4NWRhNTU4M2U2MTlhOWU0.jpg
gyilkosság

Szekszárdi gyerekgyilkosság: a kislány szülei a gyilkos sírjára költenék a kártérítést