Első

Trónfosztás: Elon Musk elvesztette a világ leggazdagabb embere címet

Z.A.

Létrehozva: 2022.12.08.

Úgy tűnik, a Tesla-mogulnak nem jött be Twitter-vásárlás: még a világ leggazdagabb embere címről is le kellett mondania miatta. Igaz, csak egy rövid időre.

A Mirror beszámolója szerint Elon Musk, a Twitter tulajdonosa és a Tesla Inc. vezérigazgatója azt követően veszítette el címét, hogy megvásárolta a közösségi médiavállalatot, és eladta az elektromos autókat gyártó vállalatának részvényeit, hogy finanszírozza a 44 milliárd dolláros üzletet. Bernard Arnault, az LVMH Moët Hennessy társalapítója, aki olyan divatmárkákat tart a kezében, mint páldául a Louis Vuitton, tekinthető jelenleg a világ leggazdagabb emberének. Személyes vagyona a Forbes szerint 185,4 milliárd dollár, amivel rövid időre átvette a helyet Musktól, mielőtt újra visszaszorult volna a második helyre. Musk 2021 szeptembere óta tartotta a Forbes világ leggazdagabbjainak listáján az első helyet, nettó vagyona 185,3 milliárd dollár. A Tesla részvényei azonban több mint 47 százalékot veszítettek értékükből, mióta Musk átvette a Twittert.

Elon Musk
Fotó: Brendan Smialowski /  AFP

A Forbes az aktuális részvényárfolyamok alapján ötpercenként frissíti a leggazdagabb emberek listáját, ezért fordulhatott elő, hogy Musk elvesztette egy időre a vezető helyét – amit persze szerda estére visszaszerzett.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek