Balhé

Megint áll a bál a királyi családban: Harry herceg durván berágott Károly királyra

Létrehozva: 2022.11.18.

Állítólag vérig sértődött az ifjabb herceg az újdonsült király egyik kijelentésén.

Mélyen megsértődött apjára, III. Károlyra Harry herceg, pedig erre semmilyen oka nem lenne - mondják a család életét nyomon követő szakértők. Történt ugyanis, hogy Károly első intézkedéseinek egyikeként visszavont egy fontos címet saját fiától:

többé nem szerepelhet a királyi család felelős tagjainak listáján az államtanácsosi szerepkörért.

A döntés értelmében Harry herceg nem dolgozhat többé aktív királyi személyként, ez pedig rettentő rosszul esett számára. Megyn Kelly, a királyi család ausztrál szakértője mesélt a döntés hátteréről.

Alapvetően arról van szó, hogy Károlynak szüksége van heti egy szabadnapra, és az a kérdés, hogy ilyenkor ki helyettesíti őt. Ez az ember a trónutódlási sor első négy embere lenne, amin az ő két fia, Beatrice hercegnő és András herceg lenne. Ehhez képest Károly azt mondta: András és Harry kiesik, az ő helyükre pedig Eduárd herceg és Anna hercegnő kerül, akik nincsenek az első négyben az öröklési sort nézve

- magyarázta a DailyStarnak a döntés hátterét a szakértő.

Károly azzal indokolta a döntését, hogy ők aktív királyi családtagok, otthon vannak, Angliában, és a mindennapokban tudják végezni a munkájukat, nem úgy, mint Harry, aki Amerikában él a családjával. Ebből fakadóan ő nem teheti meg, hogy megsértődik - magyarázta Megyn Kelly.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek