Árstop

Árstop: jelentősen csökkent a tojás és a krumpli ára

Létrehozva: 2022.11.11.

Bár az Országos Kereskedelmi Szövetség vezetése türelmet kért a vevőktől az újabb ársapkás termékek, a tojás és a krumpli átárazása miatt, a Bors azt tapasztalta, hogy csütörtök reggel sikerült ezt több üzletben is megoldani. Ennek köszönhetően jelentősen csökkent a tojás és a krumpli ára.

Újabb két terméket csatolt a kormány az Árstop-os termékek köréhez: a friss tojást és az étkezési krumplit.

tojás
Szerdán még több, mint 111 forint volt az M-es tojás Fotó: Markovics Gábor
tojás
Csütörtökre alig 90 forintra csökkent az ára Fotó: Knapp Zoltán

A szeptember 30-i ár a mérvadó

Ennek értelmében minden üzletben, multiban, bevásárló központban, és az internetről rendelt termékek esetében vissza kellett térni a kereskedőknek a szeptember 30-án alkalmazott árhoz, vagyis az akkori bruttó árnál nem árulhatják drágábban ezeket a termékeket.

 Az intézkedéssel az infláció megfékezéséhez szeretne hozzájárulni a kormány.

Nem sok idő volt, de átálltak

Az árak átállítására nem sok idő volt: szerdán jelent meg a rendelet, és csütörtökön már alkalmazni is kellett. Az Országos Kereskedelmi Szövetség a vásárlók türelmét és megértését kérte, mondván: képtelenség felkészülni egyetlen éjszaka alatt az új árstop-rendeletre.

krumpli
A krumpli szerdán még majdnem 500 forintba került Fotó: Markovics Gábor
krumpli
Csütörtökre 400 forintra csökkent az ára Fotó: Knapp Zoltán

Sokkal olcsóbb a tojás és a krumpli

A Bors kíváncsi volt, hogy vajon átálltak-e az új árakra az üzletek, és amennyiben igen, akkor ezt mekkora csökkenést jelent. Munkatársaink Budapesten több multiba és zöldséges üzletbe is ellátogattak, ahol azt tapasztalták, hogy sikerült határidőre átárazni a termékeket, ami jelentős árcsökkenést jelent. 

Azt érdemes tudni, hogy az árak üzletenként így is változóak lehetnek, hiszen minden üzletnek a saját szeptember 30-i árához kellett visszanyúlnia. 

De az elmondható, hogy átlagosan 15-20 forinttal kerül kevesebbe a tojás darabja, 1 kg burgonya pedig mintegy 80-100 forinttal olcsóbb csütörtökről.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek