Baleset

Gyerekgázolás Nagykanizsán: A gyászoló édesanyát hibáztatják a kilencéves Olivér haláláért

KKP

Létrehozva: 2022.09.15.

Kilencéves úszóreménység vesztette életét a szerda délután egy Nagykanizsán bekövetkezett balesetben. Olivér az iskolából tartott edzésre biciklivel, amikor egy nyergesvontató elgázolta. Hiába érkezett gyorsan a segítség, a fiú a helyszínen életét vesztette.

Két testvére gyászolja azt a kilencéves kisfiút, aki elhunyt a szerda délutáni közlekedési balesetben Nagykanizsán. Olivér éppen az iskolából tartott az úszóedzésre, amikor a Csengery út és a Kisfaludy Sándor utca kereszteződésél egy nyergesvontató elé került. A szemtanúk szerint a kamionsofőr ugyan fékezett, de a gázolást nem sikerült elkerülnie. A férfi sokkot kapott, a rendőrök nem is tudták a helyszínen meghallgatni.

– Leírhatatlan, amit éreztem a helyszínen. A sofőrt ugyanúgy sajnálom, brutális állapotban volt – írta egy nő a közösségi oldalon, aki látta a helyszínelést.

Helmet,And,Bike,Lying,On,The,Road,On,A,Pedestrian
A kisfiú épp az uszodába biciklizett, amikor a jármű elsodorta  (Képünk illusztráció)  Fotó: Shutterstock

Olivér tehetséges úszó volt, több korosztályos versenyt is megnyert. Arról álmodozott, hogy egy nap kijut az olimpiára, a hozzáértők szerint erre meg is lett volna az esélye, hiszen kitartóan és eredményesen edzett.

A gyászoló édesanyát támadják

A Bors elérte a gyermek édesanyját.

Elvesztettük a legcsodálatosabb embert, a legszófogadóbb gyermeket. Meghalt a lelkünk

 – mondta a megtört szülő, és hozzátette: most sok bántást kap a családja a közösségi felületeken, kommentekben, amiért hagyták, hogy Olivér egyedül menjen az iskolából az uszodába. Mások ugyanakkor a védelmükre kelnek, mondván, a szörnyű balesetről sem a kisfiú, sem szülei nem tehetnek. A rendőrség jelenleg még vizsgálja a tragédia körülményeit, hogy minden kétséget kizáróan megállapíthassa, felelősségre vonható-e valaki. A hatóság éppen ezért további szemtanúk jelentkezését várja.

Magdolna a Facebookon a baleset után egy angyalt formáló felhőre cserélte a profilképét.

Olivér a középső volt a testvérek között. Öccse, Dani ugyancsak kitűnő tanuló, emellett kiváló labdarúgó. Még neki sem sikerült feldolgoznia: elvesztette szeretett testvérét.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek