Adatlopás

Figyelmeztetést adtak ki a világ legbiztonságosabbnak hitt üzenetküldőjével kapcsolatban

Bors

Létrehozva: 2022.09.06.

Módosítva: 2022.09.06.

Súlyos kibertámadás érte a népszerű üzenetküldőt.

Forrás: Nemzeti Kibervédelmi Intézet

Sokan a Signal nevű appot tartják a legbiztonságosabb üzenetküldő alkalmazásnak, ám mint kiderült, ez sem ad 100%-os védelmet.

A Nemzeti Kibervédelmi Intézet ugyanis figyelmeztetést adott ki, miszerint 2000 Signal felhasználó telefonszámát és SMS megerősítő kódját lopták el a közelmúltban. Márpedig a Signalra így lehet csak regisztrálni, és a ha a támadók regisztrálják az áldozat telefonszámát, máris tudnak a nevében üzeneteket küldeni - írta meg a Portfolio.hu.

A telefonszám-ellenőrzési szolgáltatásokat nyújtó Twilio augusztus 8-án közölte, hogy ismeretlen támadók 125 ügyfél adatait lopták el az alkalmazottakat célzó sikeres adathalász-támadás során. A Signal később megerősítette, hogy ő is az áldozatok között volt, de közölték azt is, értesítik azt az 1900 felhasználót, akiknek a telefonszámát vagy SMS-ellenőrző kódját ellopták.

„A Signal az ilyen támadások megelőzésére a regisztrációs zár funkció használatát javasolja” 

javasolták a figyelmeztetésben, és egy útmutatót is megosztottak.

Fotó: Nemzeti Kibervédelmi Intézet

Ha engedélyezzük a registry lock funkciót, be kell állítanunk egy PIN-kódot, amit a rendszer kérni fog, ha a telefonszámot újraregisztrálnánk (vagy ezzel helyettünk valaki más próbálkozna). A PIN kód azonban akkor is hasznos lehet számunkra, ha helyre akarjuk állítani a profilunkat, beállításainkat, kontaktjainkat elveszett vagy ellopott készülék esetén.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek