Beszéd

Orbán Viktor: Magyarország egy öreg, büszke de Dávid nagyságú nemzet, amely egyedül áll a globalista Woke Góliáttal szemben

2022. augusztus 4. csütörtök 21:27

Orbán Viktor beszédével indult az Egyesült Államokban az egyik legrangosabb jobboldali konferenciasorozat, a CPAC legújabb felvonása.

Orbán Viktor már a CPAC helyszínén

A CPAC a dallasi Hilton szállodában kap helyet, ahol egy háromezer főt befogadni képes rendezvénytermet alakítottak ki. A magyar miniszterelnök beszédének címe és témája a „How we fight", azaz „Hogyan harcolunk".

Orbán Viktor beszéde elején elmondta, hogy Texasban a szabadság, a szuverenitás a legfontosabb, és ezért van Magyarország és Texas között valami hasonlóság.

Európa magányos csillagállama Magyarország, hasonlóan Texashoz.

A miniszterelnök elmondta, mi magyarok a szabadságért, a szuverenitásért és a kereszténységért harcoltunk, és ma is folytatjuk ezt a harcot. Úgy fogalmazott, ő maga régivágású szabadságharcos. 

Orbán Viktor jelenleg a leghosszabb ideje hivatalban lévő kormányfő, és egyben bevándorlásellenes. 

Minden nap a progresszív liberálisok támadása alatt áll Magyarország - tette hozzá. 

Elmondta, nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy előadást tarthat a CPAC-on. És egy beteljesedett álomnak nevezte, mivel az Egyesült Államok legkiválóbb konzervatívjai vesznek itt részt.

Magyarország nem egy globális szuperhatalom, míg az USA igen - mondta Orbán Viktor. Hozzátette, hogy a baloldali médiát sikerült összezavarnia ezzel a nyitóbeszéddel, de nem akar ötleteket adni nekik, hogyan kell hamis híreket gyártani.

Zéró tolerancia van Magyarországon a rasszizmussal és antiszemitizmussal szemben, aki pedig az ellenkezőjét állítja, az fake news gyár.

Elmondta, egyesek szerint már 2011-ben lerombolta a magyar demokráciát, majd minden egyes évben.

Hogyan lehetett tönkre tenni azt, ami egyszer már tönkrement?

- fogalmazott a miniszterelnök.

Hozzátette, tiszteljük az amerikai kormányzatot, és tisztességesen kell viselkedni a jelenlegi adminisztrációval szemben. 

"Az Önök kormánya, korábban az Obama-kormány azonban Brüsszelt ideológia nyomás alá helyezte, és arra akarta kényszeríteni a magyar kormányt, hogy változtassa meg az alaptörvényt. Az utóbbi nagy fájdalmat okozott, és sikeresen ellenálltunk, és nem vagyunk az amerikai demokraták nagy kedvence" - mondta.

A progresszív liberálisok nem akarták, hogy itt legyek, és elmondjam azt, hogy össze kell fogni, mert mi tudjuk, hogyan lehet leküzdeni a szabadság ellenségeit.

Elmondta, 1956-ban kezdődött a háború a szabadságért, mi nyertük meg azt. A kommunistákat nehéz legyőzni, mert összefogtak a liberálisokkal és erősebbek mint valaha.

A progreszív liberálisok és a kommunisták pontosan ugyanazok, és újra le kellett győzni őket. Mi 2010 óta folyamatosan legyőztük őket - mondta Orbán.

Hozzátette, a sikertörténet kulcsa, hogy amikor harcolunk, akkor a 100 százalékot beleadjuk, az igazat mondjuk, és kiállunk az igazunkért. 

Bíznunk kell zsidó-keresztény tanításokban Ha az ember hisz Istenben, akkor hisz abban is, hogy Isten a saját képmásunkra teremtett, és így a legérzékenyebb kérdésekkel is foglalkozni kell. Legyenek benne biztosak, hogy a keresztény értékek megvédenek minket, hogy túl messzire menjünk.   - fogalmazott a magyar kormányfő.

Elmondta, a baloldal nem ismer korlátot a politikában, és a mai progresszívek megpróbálják leválasztani a nyugati civilizációt a kereszténységről, akkor a legrosszabb dolgok történhetnek meg. 

A legrosszabb dolgok, akkor történtek meg, amikor azok kerültek hatalomra, akik gyűlölik a kereszténységet. Az egyik ilyen Soros György, aki nem hisz semmiben amit mi teszünk - tette hozzá. Soros arra használja a hadseregét, hogy az akaratát ránk kényszerítse.

Az értékeink mentenek meg minket a történelem hibáinak az elkövetésétől. A mai progresszívek fel akarják adni az értékeke, és egy érték nélküli poszt-nyugati világot akarnak - fogalmazott Orbán Viktor. Elmondta, a győzelemre kell játszani. 

El kell hinnünk, hogy jobbak vagyunk balliberális ellenfeleinknél. Nem harcolhatunk sikeresen a liberális eszközök szavaival, és új életre kell kelteni a keresztény intézményeket - tette hozzá.

Magyarország egy öreg, büszke de Dávid nagyságú nemzet, amely egyedül áll a globalista Woke Góliáttal szemben

Magyarország volt az első Európában, aki nemet mondott, és megállította az illegális migránsok invázióját. A magyar miniszterelnök kiemelte, meg kell állítani az illegális bevándorlást, és Magyarországon népszavazás döntött a migrációról. A magyarok nem akartak migrációt, és nem akartak a progresszívek szabályai szerint játszani.

Orbán Viktor elmondta, a magyar határvédelmi rendszer működik. 

Azt követően, hogy megépült a fal, nullára csökkent a migráció. Idén már 160 ezer illegális átlépési kísérletet hiúsítottunk meg

- tette hozzá. Elmondta, az unió azt szeretné, hogy adjuk fel a nulla migrációs politikát.

A progresszívek azt állítják, hogy a családokat nem kell megvédeni, míg Európában azt mondják, hogy a család nem létezik - fogalmazott a kormányfő. Elmondta, Magyarországon a család az a hely, ahol a szülők átadják a hagyományos értékeket, ezért ha a családok megszűnnek, akkor a nyugati kultúra megszűnik.

Magyarország a GDP 6 százalékát költi családvédelemre.

Az elmúlt 10 évben a házasságkötések száma megkétszereződött, az abortuszok száma a felére csökkent.

Orbán Viktor elmondta, jogi fal épült a gender ideológiával szemben Magyarországon. A magyarok nemet mondtak a szülői beleegyezés nélküli szexuális felvilágosításba is. A magyar alkotmány védi a családokat és a gyerekeket.

Arról is beszélt, hogy a siker másik tényezője, hogy a kormány elkötelezett a jogrend és a biztonság mellett. Úgy fogalmazott, a rendvédelmi szervek a szabadság őrei. Magyarország és Budapest Európa legbiztonságosabb helye.

A kormányfő elmondta:

A progresszívek imádják a még magasabb adókat, és ezért egykulcsos szja van Magyarországon, ami 15 százalék. 10 év alatt 10 százalékkal csökkentek az adóterhek.

A globális minimumadóról azt mondta, hogy Magyarország az utolsó ellenálló. 

Éppen ezért a jelenlegi amerikai kormányzat megszüntette a két ország közötti adómegállapodást. Ez valójában a baloldal bosszúja volt - mondta.

A háborúval kapcsolatban kiemelte, Ukrajna a szomszédunk, és teljes mértékben szolidárisak vagyunk vele. Orbán Viktor szerint a globalisták vezetők stratégiája elhúzza a háborút, és amerikai-orosz tárgyalás nélkül nem lesz béke. 

Csak erős vezetők képesek a béke helyreállítására - tette hozzá. Nagy szükségünk van az olyan erős vezetőkre, akik képesek egy békemegállapodást tető alá hozni. Kiemelte, egy erős vezetőjű Amerikára van szükség.

Orbán végezetül elmondta, számos nagy nemzet van a világon, de egyik sem hasonlítható az USA-hoz. A Nyugat jövője súlyos kérdéseket vet fel. A kormányfő szerint most a Nyugat önmagával harcol.

A globalisták mind elmehetnek a pokolba, én Texasba jöttem

- mondta a kormányfő.

Fel kell vennünk a harcot, vissza kell vennünk az intézményeket Washingtonban és Brüsszelben.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Egy éve maradt hátra a szoláriumozás miatt a 23 éves fiatalnak

origo.hu

Egereit simogatta és nyalogatta egy férfi a 4-es 6-os villamoson - videó

borsonline.hu

Így reagált Stana Alexandra, amikor meglátta a Dancing with the Stars kisemberét

mandiner.hu

Padlógázzal hajtott át a babakocsiból kirepülő gyereken a menekülő sofőr (videó) (videó)

ripost.hu

Októberig ontja virágját a muskátli, ha így gondozod nyár végén

borsonline.hu

15-ször robbant a kéj, mielőtt a szülők rájöttek, hogy diákjával szexel a tanársegéd

mindmegette.hu

Kívül ropogós, belül omlós: így lesz tökéletes a sült csirkecomb!

borsonline.hu

Sokkoló tragédia történt a strandon, napernyő nyársalt fel egy idős nőt

life.hu

Scitec Muscle Beach: Egy fesztivál, amit körbeleng a kitartás és az erő (x)

borsonline.hu

Kivillanó popók, ringó mellek: ilyen a divat a Sziget fesztiválon

További cikkek

Rezsi

Rezsicsökkentés: Tetőablakcserével jelentősen csökkenthető a fűtésszámla, támogatás is van rá