Árak

Meglepő árlista Szent István ünnepén: Ennyibe kerül majd a csapolt sör

Létrehozva: 2022.07.28.

Egy nap erejéig mondhatjuk máris, sikerül teljesen legyőzni a háborús inflációt. Méghozzá Szent István ünnepén, Magyarország talán legfontosabb piros betűs napján.

Forrás: MTI

Meghökkentő, első pillantásra szinte hihetetlen árlista jutott a Metropol birtokába. Tényleg érdemes többször is átfutni, mert 350 forintért csapolt sört már sehol nem mérnek Magyarországon. Márpedig augusztus 20-án az állami ünnepség helyszínein garantáltan ennyi lesz majd 1 korsó Borsodi Világos. Aki a dobozos változathoz ragaszkodna, az is pontosan ugyanannyit fizet majd.

De a mostanában divatos minőségi IPA sörért is csak egy ötvenessel kell majd többet adni, ami nyilvános rendezvényen ma már szinte elképzelhetetlen. Aki marad a jó hagyományos magyar fröccsnél, ugyancsak meglepődhet, mert a borok decije sem kerül majd többe mint 200 forint, vagyis egy fröccs és egy sör ára lényegében egyforma lesz. De aki az ünnep alkalmából megenged magának egy pálinkát, az sem rendül meg anyagilag. Minőségi pálinkákból 690 lesz egy feles, de aki ragaszkodik a jól bevált szilvához annak mindösszesen 590 forintot kell csak letennie a pultra.

Itt aztán nyoma sem lesz az inflációnak, hiszen tavaly augusztus 20-án éppen ugyanennyibe, 350 forintba került a sör, azon az emlékezetes rendezvénysorozaton, amit idén a kiszivárgott hírek szerint megpróbálnak majd túlhaladni a rendezők.

Fotó: MTI

Nem lesz könnyű dolguk mert tavaly 4 napon át zajlottak az események, augusztus 19-től egészen 22-ig, a látványos rendezvényeket a járvány enyhültével egyfajta felszabadulásként élte meg az ország. 18 helyszínen voltak látványos rendezvények és már nem csak Szent István ünnepéről, hanem Szent István napokról beszélhettünk. Országszerte több száz helyszínen tartottak szórakoztató, kulturális, zenei és családi programokat, sőt kisebb-nagyobb fesztiválokat.

A Városligetben például a tavalyi programfüzet szerint „a lurkóknak és a gyermek lelkű felnőtteknek” kínáltak augusztus 20-21-én programokat a herceg- és hercegnőképzőtől a vásári mutatványosokon át a kipróbálható repülőgép-szimulátorig és a lézerlövészetig, sőt volt hadi- és fegyverzettechnikai bemutató is, az Antall József rakparton pedig megtekinthető volt a Lajta Monitor Múzeumhajó, az egykori osztrák–magyar hadiflotta folyami páncélosa, amely végig harcolta az első világháborút. A haderő állapotáról adott képet a nagyszabású katonai légi parádé.

A Parlament előtti Kossuth tér nemcsak a hagyományos zászlófelvonás és a tisztavatás helyszíne volt, de itt állították ki az Aranyvonatot is. A díszes vasúti kocsi Szent István halálának 900. évfordulójára készült 1938-ban, ezen szállították a Szent Jobbot országos körútján.

Emlékezetes látványoság volt az Andrássy úton megrendezett monstre felvonulás. A ”legnagyobb zenés showműsorok látványvilágát idéző, különleges felvonulás” az Oktogon és a Hősök tere között zajlott, „monumentális, guruló díszletekkel, installációkkal és szobrokkal, valamint sztárfellépők részvételével megelevenítve Magyarország alapításának történetét.

Akárcsak tavaly, idén is nyilvánvalóan kisül majd az Ország Kenyere és kiválasztják az Év Tortáját is, de ennél többet még nem tudni az ünnepi programok részleteiről. Ami viszont már biztos, az inflációt száműzik az ünnepi programokról, a sör ára marad 350 forint, az itallista gyakorlatilag változatlan.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144138_auto_resized.jpg
origo.hu

Tizenöt méteres óriáskígyó tartotta rettegésben Indiát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27210_resized.jpg?avcount=1713539714
origo.hu

Budapesti luxusüzletrablás: újabb megdöbbentő fejlemények derültek ki - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143524_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fülig érő vigyorral közölte a boldog örömhírt Schobert Lara: összejött

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17124005_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

9 házi lagzis sütemény, amivel rengeteget spórolhatsz a frigy költségein

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140989_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Ukrajna bukásával Magyarország is veszélybe kerülhet egy amerikai elemzés szerint

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27217_resized.jpg?avcount=1713539714
origo.hu

Veszélybe került Marics Peti karrierje

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17073172_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 23.: az Oroszlán megkönnyebbül, a Nyilasnak komoly felismerései vannak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27216_resized.jpg?avcount=1713539714
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713539714
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141717_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megszűnik a magyarok egyik legkedveltebb csatornája

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144603_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ennyi volt, lekerül a képernyőről a TV2 sikerműsora

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/eHoVeyx6gIlDwR7p63pRcTgYlu0g8sySEhGhq5IsMus/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzAzMjlkZWY5NTczZTQ5OGJiNjcyMzU4Mjc0Y2U2MmFk.jpg
Márka

A Mészáros-csoport megvásárolta a híres babaáruház-láncot