Tüdőrák

Két kicsi marad árván, anyánál és apánál is végstádiumú rákot diagnosztizáltak

Létrehozva: 2022.07.12.

Módosítva: 2022.07.12.

Az orvosok sem értik, hiszen a házaspár sosem dohányzott és egészségesen éltek.

Egy 9 és egy 11 éves kisfiú maradhat árván, miután mindkét szülőjüknél tüdőrákot diagnosztizáltak. Mery Brooke-Smith mindössze öt hónappal azután értesült a megsemmisítő hírről, hogy férjénél, Grahamnél is ugyanezt az állapotot diagnosztizálták. Az orvosok értetlenül álltak a nemdohányzó házaspár sorsának kegyetlen fordulata előtt, akik mindketten egészségesen éltek.

Az új-zélandi szülőknek azt mondták, hogy körülbelül hat hónapjuk van hátra, ha nem kapnak kezelést negyedik stádiumú tüdőrákjuk miatt. A kezelést azonban a biztosításuk ugyanakkor nem fedezi, így maguknak kell állni a gyógyulást. Ezért egy közösségi finanszírozási oldalt hoztak létre, hogy esélyt kaphassanak arra, hogy még több időt tölthessenek a fiaikkal.

Graham diagnózisa januárban derült ki, miután hátpanasszal fordult orvoshoz. A vizsgálatok kimutatták, hogy rákos, és a betegség már átterjedt a gerincére is. Mery-t mindössze 5 hónappal később diagnosztizálták. Kiderült, hogy tüdőrákja van, amely áttétet képzett a gerincére is. Az övé azonban agresszívabb és már elérte a combcsontját is. 

„Elég sztoikus voltam, amikor megtudtuk, hogy rákos vagyok, tudtam, hogy a gyerekek mellett legalább az anyjuk ott lesz. Azt hittem, ez nem olyan szörnyű. Felkészültünk rá, terveket készítettünk. Aztán a világ a feje tetejére állt, amikor megtudtuk, hogy Mery is beteg. Sírtam. Megszakad a szívem, hogy a fiaink árvák lesznek" - mesélte Graham.

Mery a kórházban lábadozik, miután a lábába stabilizáló acélrudat helyeztek be. Graham visszatért részmunkaidőben építőmérnökként dolgozni. A pár eltökélt szándéka, hogy megőrizzék fiaik stabilitását, és elhatározták, hogy addig küzdenek a betegséggel, ameddig csak tudnak. Intézkedéseket tettek annak érdekében, hogy gyermekeiket egy családi barát örökbe fogadja, amikor meghalnak.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek